Küçükçekmece’de çöken binada korkunç detay: Kamyon geçerken bile bina titriyordu

Küçükçekmece’de çöken 3 katlı binanın giriş katındaki kafede bir süre kuryelik yapan Oğuz Bozkurt, “Ben orada çalışırken kamyon geçerken bile bina titriyordu, bunu hissediyordum” dedi.

YAŞAM 03.06.2024, 11:04 Şeyda Gül
Küçükçekmece’de çöken binada korkunç detay: Kamyon geçerken bile bina titriyordu

Küçükçekmece’de sün sabah saatlerinde meydana gelen bina çökmesi olayında 1 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi yaralanıştı. 3 katlı binanın çökmesi olayı sonrası yan tarafta bulunan ve tedbir amaçlı olarak boşaltılan 3 katlı başka bir bina ise kontrollü bir şekilde yıkılırken,  iki binanın enkazları ile molozların temizleme işleminin ise gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Çöken bina ile yıkılan binanın yer aldığı Belediye Caddesi’nin trafiğe kapatılırken, ekipler en kısa zamanda caddenin trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kamyon geçerken bile bina titriyordu

Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan ve çöken 3 katlı binanın giriş katındaki kafenin eski çalışanlarından Oğuz Bozkurt, daha önce orada kuryelik yaptığını anlattı. Açılışında da orada olduğunu kaydeden Bozkurt, binanın çok eski olduğunu dile getirdi. “Ben orada çalışırken kamyon geçerken bile bina titriyordu, bunu hissediyordum. Dükkan açılırken tadilat oldu” diyen Bozkurt, binanın eski bir bina olduğunu söyledi. Tadilat esnasında kendisinin de orada olduğunu ifade eden Bozkurt, herhangi bir kolon kesme olmadığını vurguladı. Ama lavabo için duvar kısmında hafif bir şekilde tadilat olduğunu aktaran Bozkurt, “O zaman da kum, çakıl taşı çok eski bir bina. Ben bunu gözümle gördüm. Bu nedenle bina artık dayanamadı. Kamyon geçerken bile titreyen bir binanın bu zamana kadar yapılmaması, deprem sonrası buradan bir numune alınmaması büyük bir sıkıntıydı” ifadelerini kullandı.

Daha fazla can kaybı olmaması lazım

Bu binanın yanındaki binaların da şu an için riskli olduğunu dile getiren Bozkurt, daha fazla can kaybı olmaması gerektiğini belirtti. Bir an önce bu binalara bakılması gerektiğini anlatan Bozkurt, 1972 yılından bu yana olan binalar olduğunu söyledi. Binada fazla kişi olmadığının bilgisini veren Bozkurt, “Bazıları taşınıyor, dükkan da kapalıydı zaten. İnşallah yaralılarda can kaybı olmaz. Bu konu ile ilgili bina sahibi ile konuşulmuş ama kimse bir şey yapmamış” diye konuştu.

Yorumlar (0)