Köpekler insan kişiliği hakkında ipucu verebilir mi? Ünlüler hangi köpeklere sahip?

The Kennel Club tarafından yapılan bir araştırma, seçtiğiniz köpeğin yaşam tarzınızı, tercihlerinizi ve hatta kişilik özelliklerinizi yansıtabileceğini ortaya koydu. Köpekler sadece başı okşanan, sevilen, besleyip dostluk kurulan evcil hayvanlar değil aynı zamanda sahiplerine ayna tutan canlılar… Öyle ki sahibi olduğunuz köpeğiniz, hakkınızda ipuçları verebiliyor. Hangi ünlü, hangi köpeği besliyor?

YAŞAM 30.03.2024, 11:44 30.03.2024, 12:38 Melina Ay
Köpekler insan kişiliği hakkında ipucu verebilir mi? Ünlüler hangi köpeklere sahip?

Köpeklerin sahipleriyle benzerlik göstermesi fenomeni, uzun yıllardır gözlemlenen ve araştırmacıların ilgisini çeken bir konudur. Bu benzerlik, köpeklerin davranışlarından fiziksel özelliklerine kadar çeşitli alanlarda ortaya çıkabilir ve genellikle sahibinin karakteristik özellikleriyle ilişkilendirilir.

Londra merkezli köpek kayıt kulübü The Kennel Club, seçtiğiniz köpeğin yaşam tarzınızı, tercihlerinizi ve hatta kişilik özelliklerinizi yansıtabileceğini ortaya koydu. Köpeklerin sahipleriyle benzer özellikler taşıdığına dair yaygın bir inanış olsa da, insanların kendilerine benzeyen köpekleri mi seçtiği yoksa onlarla vakit geçire geçire onlara benzediği bilinmiyor.

The Kennel Club’ın araştırmasına göre, köpekler sadece başı okşanan, çok sevilen ve beslenen evcil hayvanlar değil, aynı zamanda sahiplerine ayna tutan canlılar. Evcil köpekler, sahipleri hakkında pek çok ipucu verebiliyor.

Galler Prensi William ve eşi Prenses Kate gibi…

Çalışmaya göre, Border Terrier köpeklere sahip olanların çekici, canlı ve coşkulu olduğu belirtilirken, Staffordshire Bull Terrier hayranları ise güvenilir ve sevecen olarak nitelendiriliyor. Jack Russell sahiplerinin sadık ve vefalı özellikler sergilediği belirtilirken, Cocker Spaniel köpeği olanların ise meraklı, yaratıcı ve aile odaklı olduğu vurgulanıyor, Galler Prensi William ve Prenses Kate gibi.

Köpek sahiplerinin 5 kişilik özelliği ortaya çıktı

Araştırmada, bin 500'den fazla köpek sahibi ya da şu anda köpeği olan kişiler baz alınarak, 16 popüler köpek ırkı, kişilik özelliklerine göre sıralandı. Araştırma sonucunda, katılımcıların 5 büyük kişilik özelliği seviyeleri ortaya çıkarıldı, bunlar ise şu şekilde sıralandı:

Dışa dönüklük,

Açıklık,

Uyumluluk,

Duygusal İstikrar,

Vicdanlılık.

Köpeğiniz Hakkınızda Ne Söylüyor? Ünlülerin Köpek Tercihleri…

Birçok insan için, sahip oldukları köpekler, kişiliklerinin bir yansıması olarak kabul edilir. Köpek türleri ve kişilik özellikleri arasında çeşitli ilişkiler bulunurken, ünlülerin tercih ettikleri köpekler de ilgi çekici bir konudur.

Ünlüler dünyasında, birçok isim belirli köpek türlerini tercih etmiş veya etmeye devam etmektedir. Bu tercihler, ünlülerin kişiliklerini, yaşam tarzlarını ve hatta sosyal medya hesaplarında paylaştıkları gönderileri de yansıtabilir.

JACK RUSSEL

Yapılan araştırmada, Jack Russell sahiplerini tanımlayan en baskın beş kişilik özelliğini belirledi. Buna göre:

Sadakat (%88)

Yardımseverlik (%87)

Samimiyet (%84)

Güvenilirlik (%83)

İyi bir dinleyici olma özelliği (%82)

Jack Russell'lar genellikle dost canlısı köpekler olarak bilinirken, bu araştırma sonuçlarında, sahiplerinin de benzer özelliklere sahip olduğunu ortaya koyuldu.

İnsanların sahip oldukları köpek türüne bakarak kişilik özellikleri hakkında çok şey söylenebileceğini söyleyen The Kennel Club'ın sözcüsü Bill Lamber, “Görünen o ki, sahip oldukları köpek türüne bakarak bir insan hakkında çok şey söyleyebiliyoruz. King Charles gibi Jack Russell sahiplerinin baskın kişilik özellikleri sadakatleri, başkalarına yardım etme konusundaki cömert ruhları ve güvenilirlikleri ön plana çıkıyor” şeklinde konuştu.

Buna binaen, Şarkıcı Mariah Carey, oyuncu Audrey Hepburn, model Candice Swanepoel, Kral Charles, ünlü tenisçi Serena Williams ve The Beatles’ın dört üyesinden birisi olan Paul McCartney gibi ünlülerin Jack Russell baktığını söylemek mümkün.

COCKER SPANIEL

Sunucu Oprah Winfrey, oyuncu Charlize Theron ve Galler Prensi ve Prensesi Cocker Spaniel hayranı. Bu ünlüler sık sık köpekleriyle birlikte fotoğraf çekip paylaşıyor.

Araştırmaya göre, bu ırk sahiplerinin yüzde 85’i sadık, yüzde 84’ü başkalarına yardımcı, yüzde 83’ü güvenilir ve aile odaklı, yüzde 81'i meraklı olarak tanımlanıyor.

BORDER TERRIER

Ünlü tenisçi Andy Murray'den oyuncu Diane Keaton'a kadar birçok ünlü, Border Terrier cinsi köpeklere ilgi gösteriyor. Araştırma sonuçlarına göre, eğer çekici, canlı ve coşkulu biriyseniz, bu ırk sizin için uygun olacaktır.

SPRINGER SPANIEL

Oyuncu Tilda Swinton, aktris Marilyn Monroe ve Prens Harry gibi ünlü hayranlarında sahiplik yaptığı Springer Spaniel, popüler bir köpek ırkı olarak biliniyor. Yapılan araştırmaya göre, Springer Spaniel'lere en uygun kişiler geleneksel, çekingen ve dakik olma eğilimi gösteriyor.

STAFFORDSHIRE BULL TERRIER

Staffordshire Bull Terrier, ilk olarak bir dövüş köpeği olarak geliştirilmiş olsa da, genellikle korkulması gereken bir ırk olarak algılanır. Fakat, çok sevecen köpeklerdir. Hatta çocuklara karşı çok oyuncu ve sabırlı olmalarıyla bilindikleri için 'dadı köpek' lakabı verilmiştir. Yapılan çalışmaya göre, Staffordshire Bull Terrier sahipleri genellikle sevecen ve güvenilir olarak nitelendirilir. Bu ırkın sevenleri arasında Hızlı ve Öfkeli filmlerinin ünlü oyuncusu Vin Diesel ve Superman oyuncusu Tom Holland gibi isimler bulunuyor.

MİNYATÜR SCHNAUZER

Ünlü şarkıcı Usher ve oyuncular Jennifer Aniston, Lea Michele ve Heather Graham gibi ünlü isimlerin sahipleri olduğu Minyatür Schnauzer köpekleri, oldukça popülerdir. Yapılan araştırmalara göre, Minyatür Schnauzer sahiplerinin genellikle sadık, vefalı, vicdanlı, düzenli ve kurallara bağlı oldukları ortaya konmuştur.

WHIPPET

Whippet'ler, mükemmel aile köpekleri olmalarıyla bilinir. Nazik ve sevecen olan bu köpekler, ev konforunu severler. Araştırmada, yeni deneyimlerden hoşlanan, çok sayıda hobisi olan ve risk almaktan hoşlanan kişilerin bu ırkla iyi anlaşabileceğini ortaya koymuştur.

GOLDEN RETRIEVER

Golden Retriever, hem Türkiye'de hem dünyada oldukça popüler bir köpek ırkıdır. Oyuncular Jennifer Garner, Jackie Chan ve şarkıcı Nick Jonas gibi ünlü isimlerin sahipleri olduğu biliniyor.

‘Golden'lar’ olarak da bilinen bu köpekler, arkadaş canlısı ve hoşgörülü tutumlarıyla tanınırlar ve aynı zamanda oldukça yeteneklidirler. Yapılan araştırmalar, duygusal olarak daha dengeli, pozitif ve mutlu olan kişilere Golden Retriever'ların oldukça uygun olduğunu göstermektedir.

POMERANIAN

Pomeranian, en popüler küçük köpek ırklarından biridir ve hatta Kraliçe Victoria'nın favorisi olan köpek ırkıymış. Araştırmaya dayanan verilere göre, en tutkulu, yaratıcı ve özgür ruhlu insanlar bu ırkla dost olabilir.

LABRADOR

Labrador, tüm safkan ırklar arasında en popüler olanıdır. Bu popülerlik, aile dostu, rehber köpek ve aynı zamanda av köpeği olabilme yeteneklerinden kaynaklanmaktadır. Eğer arkadaş canlısı biriyseniz, Labrador sizin için mükemmel bir seçim olabilir. Ünlü Hollywood yıldızları Drew Barrymore, Anne Hathaway ve Arnold Schwarzenegger gibi isimler de Labrador hayranıdır.

DACHSHUND

Uzun gövdeli ve kısa bacaklı olan Dachshund’lar, ilk kez Almanya'da porsuk avı için yetiştirildiğinden dolayı bu adı almıştır. Bu ırklar, hem yaralı av hayvanlarının izini sürmek hem de porsuk ya da tavşanların peşine düşmek için hala kullanılmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, Dachshund sahiplerinin en baskın özelliği güvenilirlikleriyle bilinirler. Şarkıcı Adele ile oyuncular Kirsten Dunst ve Josh Duhamel gibi ünlüler de Dachshund’ları çok sevmektedirler.

ALMAN ÇOBAN KÖPEĞİ

Kökeni Almanya'ya dayanan Alman Çoban Köpeği, isminden de anlaşılacağı üzere, Almanya'nın ünlü bir köpek ırkıdır. Bu köpeklerin tarihinin 1800’li yılların sonlarına kadar uzandığı düşünülmektedir. Yapılan araştırmalar, Alman Çoban Köpeği sahiplerinin genellikle başkalarına yardım etme olasılığının yüksek olduğunu ortaya koymuştur. Hollywood yıldızları Ben Affleck ve Cameron Diaz gibi tanınmış isimlerin de Alman Çoban Köpeği beslediği bilinmektedir.

CHIHUAHUA

Chihuahua, bir el çantasına sığacak kadar küçük olan bir köpek ırkıdır ve adını Meksika'nın Aztek eyaleti Chihuahua'dan almıştır. 19. yüzyıldan sonra Avrupa'ya getirilen Chihuahua köpekleri, eski Güney Amerika yerlileri arasında kutsal kabul edilmiştir. Yapılan çalışma, Chihuahua sahiplerinin en baskın özelliğinin güvenilirlik olduğunu ortaya koymuştur. Ünlüler arasında Paris Hilton, Demi Moore gibi isimlerin Chihuahua sahibi olduğu bilinmektedir.

Kaynak: Haber Türk

Yorumlar (0)