Kocasını uyurken bıçaklayarak öldürdü! Cezası belli oldu

Kayseri'de yaşanan olayda, şiddet gördüğünü iddia eden Mervenur Uluyol, kocası Ahmet Uluyol'u uyurken göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Mervenur’un hakkında istenilen ceza ise belli oldu.

YAŞAM 02.02.2024, 12:49 03.02.2024, 12:46 Buse Önder
Kocasını uyurken bıçaklayarak öldürdü! Cezası belli oldu

Geçen yılın 4 Kasım'ında Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bulunan Denizhan Konağı'nda yaşanan olayda, Mervenur Uluyol ile eşi Ahmet Uluyol arasında henüz belirlenemeyen bir sebep yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. İki çocuk sahibi olan çift arasındaki gerilim, Ahmet Uluyol'un uyumasıyla bir süreliğine duruldu.

Uyurken eşini bıçakladı

Ancak Mervenur Uluyol, iddiaya göre bir süre sonra eşi Ahmet Uluyol'u uyurken göğsünden bıçaklayarak yaşamına son verdi. Olayın ardından komşuların ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, Ahmet Uluyol'un yaşamını yitirdiğini belirledi.

Ahmet Uluyol'un cenazesi ise, memleketi Yahyalı ilçesinde defnedildi.

İddianame hazırlandı

Mervenur Uluyol ise olayın ardından gözaltına alındı ve yapılan soruşturma sonucunda tutuklandı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Mervenur Uluyol'un 'Eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede Mervenur Uluyol'un ifadesine de yer verildi. Uluyol, eşinden sürekli şiddet gördüğünü iddia ederek, olayın gerçekleşmeden önce Ahmet Uluyol'un kendisini defalarca dövdüğünü belirtti.

Mervenur, “"Olay yaşanmadan önce eşim Ahmet Uluyol, beni sürekli darbediyordu. Daha önce anne ve babasının yanında da bana şiddet uyguladı. Bundan dolayı bayılma krizleri geçirdim. Evden ayrılıp, ağabeyimin evine gittim. Ahmet bir şeyleri bahane ederek beni tekrar eve getirdi. Bir insan, bir insanı ne kadar dövebilirse o kadar döverdi” ifadelerini kullandı.

‘Ben öldürmesem o öldürecekti’

Ayrıca, Mervenur, eşinin tehditlerine maruz kaldığını ve kendisini öldüreceği yönünde tehditler aldığını ileri sürdü. Mervenur, “Olay günü beni darbetti. Ardından uyudu. Uyumadan önce de tehdit etti. 'Seninle yarın görüşeceğiz' dedi. Keşke böyle olmasaydı. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti. Beni de kendini de yaktı. Pişmanım" diyerek kendini savundu.

Sanık Mervenur Uluyol, ilerleyen günlerde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Yorumlar (0)