Kocaeli'de okul basan veliler öğretmenleri dövdü

Kocaeli'de bulunan Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu'nda bir öğrencinin ailesi okuldaki öğretmenlere saldırdı.

YAŞAM 29.12.2023, 17:09 30.12.2023, 15:44 Buse Önder
Kocaeli'de okul basan veliler öğretmenleri dövdü

Kocaeli’de Darıca Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda okuyan bir öğrencinin okulda top isabeti sonucu yaralanması üzerine evine gittiği ve durumu ailesine anlattığı belirtildi. Bu durumun ardından öğrencinin aile bireyleri, okula gelerek okul personeli ile tartışmaya başladı.

Öğrencinin annesi, babası, kardeşleri ile sosyal bilgiler öğretmeni Volkan Ayhan ve fen bilgisi öğretmeni Evren Türkeri arasında yaşanan Tartışma kısa sürede büyürken, Aile bireylerinin öğretmenleri sınıfta ve okulun koridorlarında darp ettiği ifade edildi.

Diğer öğretmenlerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, saldırganları gözaltına aldı.

Olayla ilgili ilk açıklama geldi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM-SEN) 2 No’lu Şube, olaya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak yaşanan şiddeti sert bir dille kınadı. Açıklamada, okul müdürü ile yapılan görüşmede polis ekiplerinin olaya geç müdahale ettiği ve şiddeti gerçekleştiren aile üyelerinin bilinçli bir şekilde okula gelerek öğretmenleri darp ettiği iddiaları yer aldı.

Ayrıca açıklamada, olayın öğrenciler üzerinde bıraktığı psikolojik etkiler ve öğretmenlerin yaşadığı fiziksel ve psikolojik travmaya vurgu yapıldı.

Tutuklanmaları talep edildi

Eğitim-SEN, saldırganların tutuklanması talebinde bulunarak, "Kamu personeli devlet adına görev yapan bir konumdadır. Bu şiddet sadece öğretmenlerimize değil, ona görev veren makama da uygulanmıştır. Savcılığa sevk edilmelerini ve tutuklanmalarını talep ediyoruz. Aksi durumda öğretmenlerimizin başına bir şey geldiğinde sorumluların belli olduğunu biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.

Yorumlar (0)