Kilolarında kurtulmak için 1 milyon harcadı: Hayatı kabusa döndü

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yaşayan Sabiha Eldenüstün, kilo problemiyle başa çıkmak için mide balonu yöntemine başvurdu. Toplamda 1 milyon 400 bin lira harcayan Eldenüstün'ün midesinde ciddi bir sorun meydana gelirken Eldenüstün, bu durumun doktor ihmali olduğunu savundu.

YAŞAM 19.04.2024, 17:33 Buse Önder
Kilolarında kurtulmak için 1 milyon harcadı: Hayatı kabusa döndü

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yaşayan Sabiha Eldenüstün, uzun süredir takıntı haline getirdiği kilolarından kurtulmak için mide balonu ameliyatı olmaya karar verdi. 14 Aralık 2023 tarihinde özel bir hastanede gerçekleştirilen ameliyat sonrasında 78 kilo olarak taburcu edilen Eldenüstün, beklenmedik sağlık sorunlarıyla karşılaştı.

Ameliyatın ardından yaşadığı sürekli kusma nöbetleri ve artan ağrılarla hastaneye başvuran Eldenüstün, yapılan muayene sonucunda midesinde delinme tespit edildi. Bunun üzerine ikinci bir ameliyat geçirmesi gereken Eldenüstün, toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaparak sağlığına kavuşmaya çalıştı.

Doktor ihmali olduğunu belirtti

Yaşadığı sıkıntıları dile getiren Eldenüstün, ameliyat sonrası ağrı ve kusma nöbetlerini yaşadığını belirterek doktorundan şikayetçi oldu. Eldenüstün'ün yakını Özge Erden, yaşananların doktorun ihmali olduğunu düşünerek suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldı

Eldenüstün’ün arkadaşı Özge Erden, doktorun yanlış uygulamalarıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Erden, başka bir doktordan aldıkları bilgiye göre ameliyat oldukları hastanede yanlış tedavi gördüklerini belirtti. Kendi sağlık raporları ve fotoğraflarıyla destekleyerek, sağlık durumlarının ciddi şekilde etkilendiğini ifade etti.

En son durumlarının fotoğraftaki gibi kötü olduğunu ve kendilerini toparlamaya çalışsalar da başaramadıklarını dile getirdi. İkinci hastaneye ancak ölümcül bir durumda ulaşabildiklerini belirterek sağlık durumunun giderek kötüleştiğini ve başka bir hastaneye yönlendirildiklerinde ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını aktardı.

Doktor iddiaları reddetti

Doktor M.K. ise Eldenüstün'ün iddialarını reddederek, hastanın aşırı sigara tüketimi nedeniyle midesinin delindiğini savundu. M.K., Eldenüstün'ün ameliyat sonrası gereken tüm işlemleri yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildiğini belirtti.

M.K. telefon görüşmesinde, "Hastanın aşırı sigara içtiğini biliyorduk. Balon takıldıktan bir ay sonra midesinde delik oluştuğunu gördük. Hastane kameraları bunu doğruluyor, sürekli sigara içiyordu. Ameliyattan 3-5 gün sonra mide delinmedi, ancak bir ay sonra meydana geldi. Biz hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Ancak, hasta sigara içmeye devam ettiğinde bile yanında olduk. Hastamızı evine sağlıklı bir şekilde gönderdik" şeklinde konuştu.

Yasal süreç devam ediyor

Sabiha Eldenüstün, yaşadığı sıkıntıları ve sağlık problemlerini dile getirerek yaşadığı maddi ve manevi kayıplara dikkat çekti. Öte yandan, Eldenüstün'ün doktoruyla ilgili yasal süreç devam ederken, yaşanan olayın detayları polis ve savcılık tarafından inceleniyor.

Mide balonu ameliyatları son yıllarda kilo sorunu yaşayan pek çok insan tarafından tercih ediliyor. Ancak, bu tür cerrahi müdahalelerin riskleri olduğu unutulmamalı ve bu işlemlerin uzman doktorlar tarafından yapılması büyük önem taşıyor. Hastaların sağlık durumlarına ve cerrahi müdahaleye hazırlık sürecine titizlikle yaklaşılması gerekiyor.

Yorumlar (0)