Kamuya 491 personel alınacak! İşte detaylar

Kamuya 491 personel alınacak. Ataması yapılacak personellerin şehit yakını, gazi yakını ve gaziler arasından seçileceği kaydedildi. Detaylar haberde...

YAŞAM 05.12.2023, 11:01 06.12.2023, 09:10 Hakan Öksüz
Kamuya 491 personel alınacak! İşte detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kamuda 491 personelin atamasının yapılacağını bildirdi. Ataması yapılacak kişilerin şehit yakını, gazi yakını ve gaziler olduğu kaydedildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın da noter huzurunda yapılacak kamuya yerleştirme törenine katılacağı aktarıldı.

Kaç memur, hizmetli ve sürekli işçi alınacak?

Atama için ayrılan kadroların 219'u memurlardan oluşacak. 88 hizmetlinin yanı sıra 24 sürekli işçi alımı da yapılacak. Böylece şimdiye kadar kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi yakını ve gazilerin sayısı 49 bin 310'a yükselecek.

Ataması yapılacak hak sahiplerinden 160'ı, şu unvanlı kadrolara alınacak:

Öğretmen, avukat, sağlık teknisyeni, grafiker, mimar, programcı, sağlık teknikeri, müze araştırmacısı, mühendis, çocuk gelişimcisi, çocuk eğitimcisi, imam-hatip, hemşire yardımcısı, veteriner hekim, biyolog, büro personeli, antrenör, eczacı, diyetisyen, kuran kursu öğreticisi, sosyal çalışmacı, hemşire, fizyoterapist, tekniker, teknisyen, psikolog.

Yorumlar (0)