İstavrit bol, palamut yok!

Denizlerde av yasağının sona ermesiyle Ordu ve Giresun'daki balıkçılar, "vira bismillah" diyerek denize açıldı ve saatler 24.00'ü geçtiğinde ilk ağlarını attı.

YAŞAM 01.09.2019, 01:20
İstavrit bol, palamut yok!

Ordu ve Giresun'daki balıkçı barınaklarından hareket eden gırgır ve küçük balıkçı tekneleri av yasağının 24.00 itibariyle sona ermesiyle birlikte denize ağlarını bıraktı.

Gece saatlerinde "vira bismillah" diyerek ağlarını toplayan balıkçılar ilk ağlarda istavrit avladı. Balıkçılar palamut balığından ise umduğunu bulamadı.

Ordu'nun Kışlaönü Balıkçı Barınağı'ndan denize açılan gırgır teknesi Serkan Karadeniz'in kaptanı Osman Küçük, sezonun iyi geçmesi temennisinde bulundu.

İlk ağlarını attıklarını ve herhangi olumsuz bir durum yaşamadıklarını ifade eden Osman Küçük, bu gece balık avlamak için tüm tayfa çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Palamut yok denecek kadar az!

Osman Küçük, her balık sezonunun palamutla açıldığını fakat bu sezon palamut balığının yok denecek kadar az olduğunu söyleyerek, "Biraz istavrit görünüyor o da ne kadar olur malum, görüntü itibarıyla hamsi sezonuna kadar umutlu değiliz. Tek umudumuz hamsi, palamut çok eksik görünüyor. İnşallah düşündüklerimizin tam tersi olur, vatandaşın da bizim de yüzümüz güler." diye konuştu.

Balıkçılardan Cesur Özdemir ise kazasız belasız bir balık sezonu geçirmeyi dileyerek, "Şu anda palamut görünmüyor, yok diyebiliriz. İlk ağda istavrit balığı yakaladık, az da olsa bir umut. İstavrit balığının içerisinde hamsi de çıktı, bu da hamsi için gelecekte bir umut. İstavrit ve hamsinin bu sezon olacağını düşünüyorum." dedi.

Zorlu bir çalışma ortamları olduğuna dikkat çeken Cesur Özdemir, "Bazen oluyor az ağ atıyoruz iki saatte bitiyor, bazen dört saate bitiyor, bazen de sabaha kadar çalışıyoruz. İnşallah kazasız belasız sezonu atlatırız." şeklinde konuştu.

Balıkçılardan Ergin Özdemir ise ilk ağda denizden istavrit geldiğine vurgu yaparak, palamut balığına ise hiç rastlamadıklarını kaydetti.

Şakir Aşık da sezonun iyi geçmesini dileyerek, "İstavrit avladık ama ileride inşallah daha fazla olur. Rızkımızın peşindeyiz, inşallah güzel bir sezon geçiririz." diye konuştu.

Yorumlar (0)