İstanbul Havalimanı'na hızlı ulaşım: Yeni metro hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Kağıthane-Gayrettepe Etabı'nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

YAŞAM 29.01.2024, 12:38 30.01.2024, 16:29 Buse Önder
İstanbul Havalimanı'na hızlı ulaşım: Yeni metro hattı açılıyor!

22 Ocak 2023'te Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nun bir bölümünü hizmete açtıklarını hatırlatan Bakan Uraloğlu, şimdi de Gayrettepe-Kağıthane etabının 3.5 km'lik bölümünü hizmete sunduklarını belirtti.

Hattın tamamlanmasıyla birlikte toplam hat uzunluğunun 37.5 kilometreye çıktığını ve istasyon sayısının 9'a yükseldiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, bu projenin Türkiye'nin yüzyılına yakışır bir eser olduğunu ifade etti. Yerli ve milli sinyalizasyon sistemiyle donatılan hat, saatte 120 kilometre hızla seyahat eden en hızlı metro araçlarını barındırıyor.

Seyahat süresi 30 dakika olacak

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasındaki seyahat süresinin 30 dakika olacağını belirten Bakan Uraloğlu, ayrıca diğer hatlarda da önemli zaman avantajları sağlanacağını dile getirdi.

İstanbul'da birçok hat üzerinde yapılan çalışmalara değinen Uraloğlu, Gebze-Halkalı banliyö hattı, Levent Hisarüstü Metro hattı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen metro hattı ve Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir metro hattının da hayata geçirildiğini belirtti.

En derin metro istasyonu

Açılan yeni istasyonun 72 metre derinliğiyle ülkedeki en derin metro istasyonu olma özelliğini taşıdığını söyleyen Bakan Uraloğlu, projenin önemini vurgulayarak İstanbullulara daha hızlı, konforlu ve etkili bir ulaşım hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Yorumlar (0)