İstanbul'da beklenen kar yağışı için tarih verildi! Türkiye’ye kutup soğukları geliyor

Yeni yıla girdiğimiz bu ilk günde Türkiye’ye kutup soğukları geliyor. Sıcak havalar yarın itibariyle etkisini kaybedecekken, İstanbul’da olası kar yağışı için ise tarih verildi.  

YAŞAM 01.01.2024, 17:22 Buse Önder
İstanbul'da beklenen kar yağışı için tarih verildi! Türkiye’ye kutup soğukları geliyor

Yeni yılın ilk gününde meteoroloji haritası güncellenirken Türkiye'de sıcak havaların etkisini yarın itibarıyla kaybedeceği bildirildi. Birçok kentte bugün başlayan sağanak yağışın, yarın bazı illerde kar şeklinde görüleceği öngörülürken ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya, Kırşehir ve Mersin'in batı ilçelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Antalya’da kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji uzmanları gece saatlerinden sonra Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklendiğinin altını çizdi. Ayrıca, uzmanlar sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olayları yaşanabileceğine dikkat çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken ülke genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

İstanbul’da kar yağışı müjdesi geldi

İstanbul'a kar müjdesini ise Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen verdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şen, 10-11 Ocak tarihlerinde İstanbul'da kar yağışı beklendiğini duyurdu. Ancak bu tahminin gerçekleşme olasılığının şu an için %60 civarında olduğunu vurgulayan Şen, "Gün yaklaştıkça bu tahminimde revize yapabilirim. Ben sağlamcıyım ve önümüzde 10 gün gibi bir süreç var. 10 gün öncesinden tahmin yapmak akıl karı değil. Ancak Marmara bölgesinden başlayarak, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların 5,6 derece düşeceği, hatta Trakya'da 0 derecelere kadar düşeceği bir soğuk hava dalgası bekleniyor" açıklamalarında bulundu.

4 gün sürecek kar yağışı etkili olabilir

Kar yağışı için soğuk havanın kendini göstermesi gerektiğini vurgulayan Şen, “Eğer sistemler çok değişmezse, Marmara ve İstanbul'a kar yağacağını tahmin ediyorum. Ancak karın kalınlığı konusunda ilerleyen günlerde daha net bir bilgi vereceğiz. 10-11 Ocak'ta, yani Çarşamba akşamı başlayacak kar yağışının etkisini 11-12-13-14 Ocak tarihlerine kadar sürdüreceği düşünülüyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)