İşler terse döndü, bugün en sıcak bölge Karadeniz!

Meteoroloji'den gelen verilere göre işler terse döndü. 7 Şubat Perşembe günü itibarıyla Türkiye'de hava sıcaklığının en yüksek ölçüldüğü il, Samsun oldu. Serin havasıyla bilinen Karadeniz Bölgesi, yurdun güneyindeki illeri bu seferlik solladı.

YAŞAM 08.02.2024, 14:46 09.02.2024, 18:11 Hakan Öksüz
İşler terse döndü, bugün en sıcak bölge Karadeniz!

Şubat ayına rağmen yurt genelinde bahar sıcakları etkili oluyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre 7 Şubat Perşembe günü itibarıyla Samsun'un Terme ilçesinde termometreler 25,3 dereceyi gösterdi. Orta Karadeniz kenti Samsun, bugün Türkiye'de sıcaklığın en yüksek ölçüldüğü yer oldu.

Bugün en sıcak bölge Karadeniz

Rize, Zonguldak, Ordu, Giresun, Tokat ve Düzce gibi Karadeniz illerinde hava sıcaklığının 22 ila 25 derece arasında seyrettiği kaydedildi. Karadeniz'de son bir günde Meteoroloji tarafından ölçülen değerler, kavurucu sıcaklarıyla ünlü Muğla, Antalya, Şanlıurfa ve Adana'yı geçti.

Samsun'da şubat ayı rekoruna ramak kaldı

Samsun'da şimdiye kadar şubat aylarında ölçülen en yüksek sıcaklık değerinin 26,5 derece (19 Şubat 1955) olduğu kaydedildi. Bugün 25,3 dereceye çıkan hava sıcaklığı, 1955'teki rekor değere yaklaştı.

Hava sıcaklığının, mevsim normalleri ortalamalarından 19 derece yüksek olduğu bildirildi. Yazdan kalma havayı fırsat bilen Samsunlular, sokaklara akın etti.

Yorumlar (0)