İki ay arayla ikinci kabus: Fidye çeteleri peşini bırakmıyor!

Adana'da, Suriye'den kaçarak Adana'ya yerleşen 22 yaşındaki tarım işçisi Salih İsmail, 4 ay önce evlendiği eşi Dilan İsmail'in 2 kez kaçırıldığını ve fidye istendiğini açıkladı. İlk kaçırıldığında 20 bin dolar fidye ödeyerek eşini geri alan Salih İsmail, şimdi ise 25 bin dolar fidye talep edildiğini belirtti.

YAŞAM 21.02.2024, 16:44 23.02.2024, 09:24 Buse Önder
İki ay arayla ikinci kabus: Fidye çeteleri peşini bırakmıyor!

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Adana'ya yerleşen genç çiftten Dilan İsmail 2 ay önce kimliği belirsiz kişiler tarafından sokak ortasında kaçırıldı. Fidyeciler, 20 bin dolar talep ederken Salih İsmail, düğün takılarını bozdurarak istenilen yere parayı bıraktı.

Birkaç gün sonra eşi geri getirilen Salih İsmail'in çaresizliği şimdi daha da arttı, çünkü eşi Dilan İsmail geçtiğimiz hafta tekrar kaçırıldı ve bu sefer fidyeciler 25 bin dolar talep etti. Eşinin çöp atarken kaçırıldığını ve 25 bin dolar fidye istendiğini söyleyen Salih İsmail, "İlk kaçırdıklarında 20 bin doları ödedim, şimdi nasıl ödeyeceğim bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Hayatından endişe ediliyor

Yaşadığı dramı anlatan Salih İsmail, eşini çok özlediğini ve bu durum karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini ifade etti. Polise durumu bildiren genç adamın eşi Dilan İsmail'in şu anda nerede olduğu ise bilinmiyor.

Enişesi Şiyar Bilgiç, kızlarının hayatından endişe ettiklerini belirterek, fidyecilerin kendilerine Almanya'da olduğunu söylediklerini ancak doğruluğundan emin olmadıklarını dile getirdi. Şu ana kadar yaşanan olayın detayları netleşmezken, Adana polisi, Dilan İsmail'in bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)