Hobi olarak başladığı ürünler büyük ilgiyle karşılaştı

Elazığ'da Tuba Bahçeci'nin, fıstığın olgunlaşmamış halinden elde ettiği menengiç özüyle ürettiği sabun ve krem, egzama, mantar ve sedef gibi cilt rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu bilinen ürünler arasında büyük ilgi görüyor.

YAŞAM 25.05.2024, 11:34 27.05.2024, 09:58 Melina Ay
Hobi olarak başladığı ürünler büyük ilgiyle karşılaştı

Yedigöze köyünde bahçelerinde yetiştirdiği sebze, meyve ve aromatik bitkileri kullanarak 7 yıl önce doğal sabun üretimine başlayan Tuba Bahçeci, bu ürünleri satarak aile gelirine katkı sağlıyor. Hobi olarak, havuç, bal, nar, üzüm, defne, nane, kekik, elma, nar, Hindistan cevizi, domates, salatalık, papatya, gül gibi çeşitli sebze, meyve ve bitkilerden farklı özelliklere sahip sabunlar üreten Bahçeci, bu bitkilerden yaklaşık 50 çeşit doğal sabun elde ediyor. Özellikle egzema, sedef ve mantar gibi cilt sorunlarına iyi geldiği bilinen menengiç özünden elde ettiği sabun ve krem, müşterilerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer alıyor. Ayrıca hayvansal yağ kullanmadan atık yağlardan Arap sabunu da üreten Bahçeci, hem atık yağları değerlendiriyor hem de çevreye katkı sağlıyor.

50’ye yakın sabun üretiyor

Hobi olarak başladığı sabun üretiminde 45'e yakın çeşit ürettiğini belirten Tuba Bahçeci, “İlk olarak hobi olarak başladığım doğal sabun serüvenine Arap sabunu yaparak devam ediyorum. Şu anda yaklaşık 45 farklı sabun çeşidim bulunmakta. Egzema rahatsızlığına yönelik egzema kremi ve sabunu da üretiyorum, ki bu ürünler en çok talep görenler arasında yer alıyor. Sabunların yanı sıra atık yağlardan elde ettiğim Arap sabunu da portföyümde bulunmakta. Arap sabunu, çevre dostu ve insan sağlığına yararlı bir temizlik ürünü olarak öne çıkıyor. Atık yağları toplamaya kendi çabalarımla başladım ve sonra çevremdeki insanlardan da atık yağ toplamalarını rica ettim. Arap sabunu üretim sürecim böylece devam etti. Bu konuda daha büyük çaplı bir projeye dönüştürmek istiyorum ve bu noktada destek bekliyorum. Bu sayede atık yağların değerlendirilmesine katkıda bulunurken çevreye de olumlu etki yapabiliriz. Ürettiğim tüm sabunlar ve kremler vegan içeriklidir. Ayrıca, bu projeye valimizden ve belediye başkanımızdan da destek bekliyorum” dedi.

Cilt sorunlarına da iyi geliyor

En çok talep gören sabunlardan birinin menengiç özünden yapıldığını ifade eden Bahçeçi, “Müşterilerin en çok tercih ettiği ürünlerden biri bıttım sabunu. Bıttım sabununun içeriğinde menengiç bulunuyor. Fıstığın olgunlaşmamış hali olan menengiç, neredeyse her bölgede yetişen bir ağaç türüdür. Bu ağacın hem kahvesi hem de sabunu bulunmaktadır. Sabunun özelliği ise içindeki menengiç özünün egzema, sedef ve mantar gibi cilt sorunlarına karşı etkili olmasıdır. Ben bu ürünün krem versiyonunu da üretiyorum. Kremin içeriğinde de menengiç özü ve diğer doğal yağlar bulunmaktadır. Egzema sorunları için oldukça etkili olduğunu gözlemliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)