Hastane odasında şiddet: Doktora 'sıraya gir' dayağı

Gaziantep'te, kayıt yaptırmadan eşini muayene ettirmek isteyen bir hasta yakını, doktor ve temizlik görevlisine saldırdı. Olayda doktor ve temizlik görevlisi yaralanırken, saldırgan ise gözaltına alındı.

YAŞAM 06.02.2024, 17:02 07.02.2024, 16:34 Buse Önder
Hastane odasında şiddet: Doktora 'sıraya gir' dayağı

Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleşen olayda, K.Y isimli hasta yakını, eşini muayene ettirmek amacıyla kayıt yaptırmadan muayene odasına girdi. Doktor A.H.G'nin bu durumu kabul etmemesi üzerine başlayan tartışma, kısa sürede şiddetle son buldu.

Beyaz kod ile tutuklandı

Tartışmanın büyümesi üzerine K.Y, doktor A.H.G ve temizlik personeli N.Y'ye saldırdı. Güvenlik görevlileri tarafından hastaneden uzaklaştırılan saldırganın, doktorun "beyaz kod" bildiriminde bulunması sonucunda polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Olayın ardından yaralanan doktor Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, temizlik personeli ise 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastane önlemlerini artırdı

Hastane yönetimi, saldırının ardından güvenlik önlemlerini artırırken, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını belirtti.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)