Faili meçhul 'Taçsız Kral' cinayeti 18 yıl sonra çözüldü

Bursa'da 18 yıl önce meydana gelen ve "Taçsız Kral" olarak bilinen faili meçhul cinayet dosyası, Bursa polisinin yeniden açmasıyla çözüldü.

YAŞAM 26.01.2024, 10:48 27.01.2024, 11:17 Buse Önder
Faili meçhul 'Taçsız Kral' cinayeti 18 yıl sonra çözüldü

Yıldırım ilçesindeki Yiğitler Mahallesi'nde, parkta yürüyüşe çıkan vatandaşlar, yol kenarında hareketsiz bir kişi bulduklarında durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ve sağlık ekiplerinin incelemesi sonucunda, boynundan bıçaklanıp üç kurşunla vurularak öldürülen kişinin kimliği belirlenemedi. Ancak cesedin sağ bacağında bulunan 'taçsız kral' dövmesi dikkat çekti.

Olayın üzerine gidilmedi

Soruşturma devam ederken, 27 Ekim 2006'da Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'nde meydana gelen bir yangın ise polisin şüphelerine sebep oldu. Yangının çıktığı dairenin Tuncay Türk'e ait olduğu tespit edildi. Ancak, Tuncay Türk'e ulaşılamadı ve olayın üzerine gidilemedi.

18 yıl süren araştırmalardan sonra dosyanın polise geçmesiyle birlikte, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Şüpheli ya da şüphelilerin kim olduğunu belirlemek için yoğun bir çalışma başlatıldı.

Ailesinden şüphelenildi

Yapılan fiziki ve teknik takiple birlikte, 2006 yılında Tuncay Türk'ün kız arkadaşının ailesinden şüphelenen polis ekipleri, cezaevinde bulunan aileden Z.A.'yı (40) araştırdı. Z.A.'nın yakın arkadaşı olduğu belirlenen Y.K. (40) ise gözaltına alındı.

Sorgusunda, Y.K. 18 yıl sonra cinayeti itiraf etti ve Tuncay Türk'ün evini kundakladıklarını, bu şekilde delilleri yok etmeye çalıştıklarını belirtti. Cinayetin ve kundaklamanın sorumlularının Z.A., R.A. (53) ve İ.K. (50) olduğunu ifade eden Y.K., diğer şüphelilerin hayatını kaybettiğini söyledi.

Şüpheliye ev hapsi verildi

R.A. ve İ.K.'nın hayatını kaybettiği belirlenirken, Z.A. ise Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan bir şahıs olarak adliyeye getirildi. Z.A., sorgusunda 24 Ekim gecesi Tuncay Türk'ü zorla çıkarıp öldürdüklerini itiraf etti. Z.A. tutuklanırken, Y.K.'ya ise ev hapsi cezası verildi.

Yorumlar (0)