Eminönü'nde selin ardından son durum

Dün İstanbul'da yaşanan sel felaketinden oldukça fazla etkilenen Eminönü'nde sular çekildi. Maddi zarara uğrayan esnaf, iş yerlerine gelerek temizlik yaptı ve kullanılabilir durumda olan mallarını aldı.

YAŞAM 18.08.2019, 10:25 18.08.2019, 13:23
Eminönü'nde selin ardından son durum

İstanbul'da dün şiddetli yağışın en çok etkilediği yerlerden biri Eminönü oldu. Alt geçitler sular altında kalırken, iş yerlerini su bastı. Ekipler tarafından yapılan su tahliye çalışmaları ile sular çekildi. 

Yer altı çarşısının giriş ve çıkışları bariyerlerle kapatıldı. Bazı esnaflar kendi imkanlarıyla dükkanlarını temizlemeye çalıştı ve kullanılabilir durumda olan mallarını aldı. Belediyeye ait temizlik görevlileri, Eminönü'nde temizlik çalışmalarına devam etti.

"Büyük bir maddi zararımız var"

Esnaf, sabah saatlerinde temizlik yapmak için dükkanlarına geldi. İş yerinin önüne gelen ve yer altı çarşısının bir anda suyla dolduğunu belirten esnaf Emrah Kandemir, "Büyük bir maddi zararımız var. 10 dakikada oldu. Herkes dışarı çıktı. Bugün kapalı kalacak kimse içeriye giremeyecek. Belediye gelip bakacak. Kimin ne zararı var kontrol edecek." ifadelerini kullandı. 

"Elektriklerimiz de yok"

Bir diğer esnaf Mehmet Şirinakbaş da "Normal de deniz tarafından gelmezdi dün oradan da su geldi. Birden bastı. Bizde kaçmak zorunda kaldık, mallar her şey ortada kaldı. Zararımız büyük hiç bir şeyimiz kalmadı. Kendi imkanlarımızla temizliğe başladık ama elektriklerimiz de yok. Bekliyoruz. "dedi. 

Yorumlar (0)