Elon Musk, Mars'ta kuracakları şehir için gereken süreyi açıkladı

Elon Musk, Mars'ta kalıcı ve sürdülebilir bir koloni kurmak için gereken süreyi ve maliyeti açıkladı.

YAŞAM 12.11.2019, 09:10
Elon Musk, Mars'ta kuracakları şehir için gereken süreyi açıkladı

Elon Musk,ABD'li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in kurucusu ve Üst Yöneticisi, yeni geliştirilen teknolojik unsurların askeriyenin erişimini kolaylaştırmak için çeşitli girişimlere yatırımların sağlandığı bir etkinlik olan Air Force Space Pitch Day’de açıklamalar yaptı. 


Bu etkinlikte Musk, Mars’ kurulacak kalıcı, işlevsel ve sürdürülebilir bir şehrin oluşturulabilmesi için gereken şeylerden bahsetti.

Takipçisinin sorusuna cevap verdi

Elon Musk’ın oldukça aktif olduğu Twitter’da ona yöneltilen bir soruyu da cevapladı.

Musk’ın belirttiği üzere. Mars’ta kurulacak kalıcı ve sürdürülebilir bir şehir için bin tane Starship uzay gemisi ve bu uzay gemilerinin taşıyacağı 1 milyon ton ham madde ve araç gereç temin edilmesi gerekiyor. 

Her seferin maliyeti 2 milyon dolar

SpaceX'in kurucusu olan Musk, uçuş için gerekli yakınlığın yani Dünya ile Mars’ın arasındaki mesafenin yılda yalnızca iki kere yaşandığını söyleyerek, araç gereç naklinin yaklaşık 20 yıl süreceğini belirtti. Musk, her bir gidiş gelişin ise 2 milyon dolar tutacağını da ekledi. 

2 ay içinde test edecekler

Elon Musk, geçtiğimiz eylül ayında, Ay’a, Mars’a ve diğer gezegenlere insan nakletmeyi amaçladıkları “Starship” adını verdikleri yeni roketin tanıtımını SpaceX’in Texas’taki üssünde yapmışlardı ve uzay aracının “Mk1” versiyonunun bir veya 2 ay içinde test etmek amacıyla fırlatılacağını belirtmişti. 

Starship adlı roketin fırlatıldıktan sonra 20 kilometre yüksekliğe çıkarak daha sonra dikey iniş yaparak dünyaya geri döneceğini ekleyen Musk, 6 aydan ve belki de daha kısa sürede yörüngeye ulaşmayı ve insan naklinin denemesini yapmak istediklerini vurguladı.


 

Yorumlar (0)