Doğu Ekspresi kaza yaptı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde seyir halindeki Doğu Ekspresi treninin hafif ticari araca çarpması sonucu meydana gelen kaza sebebiyle demiryolu 1 saat ulaşıma kapandı.

YAŞAM 31.01.2024, 10:14 31.01.2024, 18:22 Şeyda Gül
Doğu Ekspresi kaza yaptı

Kocasinan ilçesine bağlı Cırgalan Mahallesi'nde bulunan hemzemin geçitte kaza meydana geldi. 49 yaşındaki Z.K idaresindeki 38 LA 077 plakalı hafif ticari araç, iddiaya göre bariyerler kapanmak üzereyken karşıya geçmek isteyerek birden yola atladı. Bu sırada Kayseri istikametinden Sivas istikametine giden Doğu Ekspresi treni, hafif ticari araca çarptı.

Demiryolu ulaşıma kapandı

Trenin çarpmasıyla aracın ön kısmı koparken, araçta bulunan 3 kişi kazadan yaralanmadan kurtuldu. Tren çarpışmanın ardından 100 metre sonra durabildi. Kaza sebebiyle Kayseri - Ankara ve Kayseri - Sivas demiryolu ulaşıma kapanırken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

İnceleme başlatıldı

Olay yerine ulaşan polis ve TCDD ekipleri, çalışmalarını tamamlamalarının ardından tren yolcularıyla birlikte 1 saat sonra yoluna devam etti. Maddi hasarın oluştuğu araç ise çekici ile kaldırılırken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar (0)