Dışarı çıkacaklar dikkat! Çok sayıda il için kar ve sis uyarısı yapıldı

Meteoroloji’den yayımlanan yeni rapora göre, Doğu Anadolu Bölgesi’nde kuvvetli kar yağışı beklenirken, batıda ise sis ve pus etkili olacak.

YAŞAM 23.01.2024, 08:33 Şeyda Gül
Dışarı çıkacaklar dikkat! Çok sayıda il için kar ve sis uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Ocak Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, ve Güneydoğu Anadolu ile Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Erzincan, Tunceli, Elazığ ve Bingöl çevrelerinde ise yağışlı bir hava görülecek. Diğer yerlerin ise az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur ve kar bekleniyor

Yağışların, Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ve batısı, Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor. Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Bitlis, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Yurdun iç kesimlerde ise yer yer sis ve pus hadisesinin yanı sıra sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bu sebeple yapılan uyarılarda “Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Hava sıcaklığı

İç, batı ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülen hava sıcaklıklarının güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle kuzey yönlerden hafif yer yer orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege’de zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)