Dışarı çıkacaklar dikkat! Bir tarafta bahardan kalma günler, diğer tarafta kara kış…

Meteoroloji’den yayımlanan rapora göre 3 ilde sağanak beklenirken, 3 il ve çevrelerinde karla karışık yağmur ile kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklıklarına ilişkin yapılan uyarıda ise sıcaklıkların bahar gibi seyredeceği kaydedildi.  

YAŞAM 28.12.2023, 08:27 Şeyda Gül
Dışarı çıkacaklar dikkat! Bir tarafta bahardan kalma günler, diğer tarafta kara kış…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Aralık Perşembe gününe ait hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Ordu ve Ardahan çevreleri ile Samsun'un doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Raporda yağışların Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği kaydedildi. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Rize ve Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde ise iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgar

Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif esmesi beklenen rüzgarın, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde beklendiği vurgulanan uyarıda, “Bu illerin 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Yorumlar (0)