Dilan Polat ve Engin Polat’ın el konulan şirketlerinin akıbeti ne olacak?

Kara para aklama iddialarıyla tutuklanan Polat çiftinin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin el konulan malvarlıklarının akıbeti yeni yargı paketiyle belli olacak.

YAŞAM 20.02.2024, 01:53 21.02.2024, 09:18 Şeyda Gül
Dilan Polat ve Engin Polat’ın el konulan şirketlerinin akıbeti ne olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yeni yargı paketinde, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile Dilan ve Engin Polat çifti dahil pek çok kişinin yer aldığı sosyal medya fenomenlerinin el konulan şirketlerinin nasıl yönetileceği ve satışına ilişkin düzenlemeler yer alıyor.

5 yıl süre ile kayyum atanacak

Türkiye Gazetesi'nde yer alan haberde, TMSF tarafından Polatların dahil olarak üzere belirlenen şirketlere 5 yıl süre ile kayyum atanacağı kaydedildi. TMSF tarafından satışa çıkarılabilecek olan bu şirketlerden, elde edilen gelirden varsa önceden kalan borçlar ödenecek. Satışın ardından kalan para ise kamu bankalarına aktarılacak.

Hukukçuların beklentisi: Yargılama olmayacak

Yeni yargı paketi ile sosyal medyadan yapılan hakaret suçlarında da değişikliğe gidilecek. Hakaret dosyalarında uzlaşma şartı aranmayacak olan yeni düzenlemeyi değerlendiren hukukçular, “Hakaret suçlarının ön ödeme kapsamına alınması düşünülüyor. Yani, para cezası ödenecek ve yargılama olmayacak” ifadelerini kullanıyor.

Yorumlar (0)