Dere taştı: İlçe sular altında kaldı

Artvin'e bağlı Borçka ilçesinde sağanak sebebiyle yaşanan su baskınları ve heyelanların akabinde temizlik ve hasar tespit faaliyetlerine başlandı.

YAŞAM 07.02.2024, 18:20
Dere taştı: İlçe sular altında kaldı

Borçka'da dün gün boyu etkisini gösteren, su baskınları ve heyelanlara sebep olan sağanağın akabinde ekipler bölgede faaliyet başlattı.

Yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte ekipler, sel suları ve çamurla kaplanan sokak ve caddelerde temizlik faaliyeti yürütüyor.

Taşan İçkale Deresi ve etrafında ekiplerin temizlik yaptığı ilçede, hasar gören araç, iş yeri ve evlere dair hasar tespiti de gerçekleştiriliyor.

Borçka sakinleri ise su basan iş yeri ve evlerini temizliyor.



"Tehlike devam ediyor"

Gündoğdu Mahallesi'ndeki riskli yapıların hemen yanında ikamet eden Doğuş Ataman, yağmurun akabinde heyelan seslerini işiterek evden çıktıklarını ve riskli yapılardaki yurttaşları camlarına taş atarak uyandırdıklarını belirterek, "İki gün boyunca yağmur yağdı. Akşam saatlerinde toprak kaydı. Tehlike devam ediyor. Şu anda evler boş, hiç kimse kalmadı." dedi. 



"Evlerin içi suyla doldu"

Gündoğdu Mahallesi'nde tahliye edilen binalardan birinde yaşayan Uğur Navdar, "Yukarıdan heyelan geldi. Yol kapanınca da su aşağıya doğru aktı. Evlerin içi suyla doldu. Geceden bu yana uğraşıyoruz." şeklinde konuştu. 



"Canımızı zor kurtardık"

Dört sene evvel meydana gelen seli anımsatan bölge esnaflarından Yaşar Özdemir, bu defa heyelanın çok daha büyük olduğuna işaret ederek, "Aşırı yağışlar sebebiyle iş yerleri ve arabalar sular altında kaldı. Benim dükkanımdaki her şey mahvoldu. Canımızı zor kurtardık. Kandil saati olduğu için camideydik. Dağ koptu geldi ve dereyi kapattı. Bu sefer de dere gelip kara yolunu bastı. Dört sene evvel de bunları yaşadık. Tabii bu daha büyüktü." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)