Cuma gününe dikkat! Sağanak yağışlar geri mi dönüyor?

Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor ve birçok şehirde termometreler 40 dereceyi gösteriyor. Bugün, sıcaklığın en yoğun hissedildiği günlerden biri yaşanıyor. Peki, bu sıcak hava dalgası ne kadar daha devam edecek? Sıcaklıklar düşecek mi? İşte detaylar…

YAŞAM 04.06.2024, 15:57 Buse Önder
Cuma gününe dikkat! Sağanak yağışlar geri mi dönüyor?

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları artış göstermeye devam ediyor. Bazı illerde termometreler 40 derecenin üzerine çıktı. Sıcak hava dalgasının iki gün daha etkili olması bekleniyor; ancak cuma gününden itibaren sert esecek rüzgarlarla birlikte serinleme yaşanacak.

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde seyrettiğini belirtti. Çalışkan, Sıcak hava dalgası oldukça erken geldiğini belirterek, sıcaklıkların ortalamanın 6-8 derece üstünde seyrettiğini söyledi.

Bugün İstanbul, Marmara ve Ege Bölgesi'nin en sıcak günü olduğunu vurgulayan Çalışkan, “Bursa ve Balıkesir'de ise sıcaklıklar 38-39 derecelere ulaşacak. İzmir'de 38, Aydın'da 42, Antalya'da ise 40 dereceye yakın sıcaklıklar bekleniyor. Adana 41, Ankara ve Bolu çevrelerinde ise 34 derece civarında sıcaklıklar görülecek” ifadelerini kullandı.

‘Cuma ve cumartesi rahat uyku uyuyabilecekler’

Çalışkan, çarşamba ve perşembe günleri de sıcak hava dalgasının etkili olacağını, ancak cuma gününden itibaren sıcaklıkların düşeceğini belirtti.

"Cuma gününden itibaren poyraz, Rusya üzerinden eserek İstanbul, Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Ege Bölgesi'ne serinlik getirecek. Cuma ve cumartesi günleri hissedilen sıcaklık 5-6 derece düşecek” ifadelerini kullanan Çalışkan, İstanbul’un rahat bir nefes alacağını aynı zamanda İzmir ve Ege'de yaşayanların cuma ve cumartesi geceleri rahat bir uyku uyuyabileceğini söyledi.

Ani ve şiddetli yağmurlara dikkat

Sıcaklıkların ardından bazı bölgelerde sağanak yağışların etkili olacağını belirten Çalışkan, Anadolu'da yağmurların yeniden başlayacağını söyledi. Ani ve şiddetli gelen yağmurların yer yer su baskınlarına neden olabileceğine dikkat çeken Çalışkan, “İç Ege, Isparta, Ankara, Bolu ve Eskişehir çevrelerinde sağanak yağmurlar görülecek. Bu yağışlar perşembe günü az sayıda noktada başlayacak" dedi.

Yorumlar (0)