Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kuvvetli yağış ve çığ uyarısı yapıldı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, bazı illerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Yerel kuvvetli olması beklenen yağışlara ilişkin yapılan uyarıda, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

YAŞAM 27.02.2024, 08:23 Şeyda Gül
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kuvvetli yağış ve çığ uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 27 Şubat Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinde parçalı iç ve güney kesimlerinde yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Güney Ege kıyıları, Antalya, Aksaray, Niğde, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya il merkezi ve batı kıyılarında yerel kuvvetli olması beklenen yağışların yanı sıra, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, gece ve sabah saatlerinde kuzey ve batı kesimlerde pus ve yer yer sis beklendiği vurgulandı.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya il merkezi ve batı kıyılarında kuvvetli olması beklenen yağışlara ilişkin yapılan uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğu ifade edilen uyarıda, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)