Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor (10 Mayıs 2023 hava durumu)

Meteoroloji, yurdun bazı kesimlerinde etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışlara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte detaylar...

YAŞAM 10.05.2023, 08:05 Hakan Öksüz
Bu bölgelerde kuvvetli yağış bekleniyor (10 Mayıs 2023 hava durumu)

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün yurdun büyük bölümünde sağanak yağış yüzünü gösterecek. Doğu Anadolu'nun batısı ile kuzeyi, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri, Batı Akdeniz'in bölgeleri, İç Ege, Marmara'nın doğu kesimleri, Kırklareli ve Edirne'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışlar, bazı olumsuzlukları beraberinde getirebilir

Adana'nın kuzeyi, Mersin ve Kahramanmaraş'ta da sağanak yağış etkili olacak. Yağışların; Ankara'nın doğu ve güney ilçeleri, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Gümüşhane, Isparta, Afyonkarahisar, Uşak ile  İç Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki 10 Mayıs 2023 Çarşamba itibarıyla yurt genelinde hava sıcaklıkları nasıl olacak? Edinilen bilgilere göre Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar 2-4 derece yükselecek. Diğer bölgelerde önemli bir değişim yaşanmayacak. Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz'de rüzgar güneyli yönlerden, diğer bölgelerde ise kuzeyli yönlerden esecek.

Yorumlar (0)