Bolu 4,8 ile sallandı: İstanbul ve Ankara'da da hissedildi!

AFAD'dan son dakika bir deprem paylaşımı geldi. Bolu ilinde sat 13.55'te yerin 8,13 kilometre derininde büyüklüğü 4,8 olan bir deprem gerçekleşti.

YAŞAM 16.03.2023, 14:59
Bolu 4,8 ile sallandı: İstanbul ve Ankara'da da hissedildi!

Bolu öğle saatlerinde 4,8 ile sallandı.

Saat 13.55'te meydana gelen depremin derinliği 8,13 kilometre olarak ölçüldü.

Sarsıntı Sakarya, Düzce ve Kocaeli'nin yanında İstanbul'dan da hissedildi.

Depremin ardından büyüklüğü 3,1 olan artçı bir sarsıntı daha yaşandı.

"Olumsuz bir durum söz konusu değil"

AFAD Başkanı Yunus Sezer depreme dair sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Depremin ardından herhangi bir olumsuz durumun olmadığının altını çizen Sezer, "Saha tarama çalışmaları sürmektedir. Bölgedeki bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." şeklinde konuştu.

Valilikten açıklama geldi

Bolu Valiliği'nden de konuya dair bir açıklama yapıldı. AFAD'ın açıklamasına benzer olarak olumsuz bir durumun söz konusu olmadığı kaydedildi. Yapılan paylaşımda, "Depremin ardından bütün ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarını sürdürmüş olup, şimdiye dek resmi makamlara iletilmiş bir olumsuzluk bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

"İstanbul ile ilgisi bulunmuyor"

Prof. Dr. Okan Tüysüz de telefonla katıldığı NTV yayınında depreme dair değerlendirmeler yaptı. Bölgede daha da büyük bir deprem olmasını beklemediğinin altını çizen Tüysüz, "İstanbul ile herhangi bir alakası olmayan bir deprem bu. Bir başka depremi tetiklemesi gibi bir konu da söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Tüysüz yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu Kuzey Anadolu Fayı'nın ana kolu değil. Onu paralel kuzeyde küçük kol üzerinde yaşanan bir deprem. Çok hissedildiğine göre sığ bir deprem. Hemen arkasında bir tane daha gelişen deprem meydana geldi. 1,9 ve 1,8 büyüklüğünde. Paniğe sebep olacak bir deprem değil. Orada daha büyük bir deprem meydana getirebilecek fay bulunmuyor. Bolu-Elmalı civarında öncesinde kırılmamış bir fay bulunuyor. Önce burada olduğunu düşündüm ancak değil. Bu daha kuzeyde."

Yorumlar (0)