Başkentte muhtarlık seçimi kanlı bitti: Onlarca kişi yaralandı

Ankara'da iki rakip muhtarın çocuklarının da dahil olduğu bıçaklı kavgada 4'ü ağır toplam 23 kişi yaralandı.

YAŞAM 01.04.2024, 18:08 Şeyda Gül
Başkentte muhtarlık seçimi kanlı bitti: Onlarca kişi yaralandı

Kalecik ilçesi Satılar Mahallesi’nde oy sayımı sırasında mevcut muhtar Fatih Akgül ile rakibi Ö.B.’nin yakınları arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavganın giderek büyümesi üzerine çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi, kavgada H.Ş., C.Ş., E.A. ve T.S’nin aldıkları bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandığını belirledi.

4’ü ağır 19 yaralı

Ankara ve Çankırı’daki çevre hastanelere sevk edilen yaralılardan 4’ünün hayati tehlikesi bulunurken, 19 yaralının ise genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekiplerince olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ailemden 7 kişiyi bıçakladılar

Seçimi kaybetmesine rağmen bu olayın yaşandığını dile getiren yaralı Fatih Akgül, seçim başladığı sırada civarda bir insan yoğunluğu olmaya başladığını söyledi. Rakip muhtar adayının oğlunun dışarıdan insanları toplayıp oraya getirdiğini anlatan Akgül, kendisini ve yakınlarını sürekli tahrik ettiklerini belirtti. Karşı tarafta silahlı ve bıçaklı kişiler olduğunu anlatan Akgül, “Benim ailemden 7 kişiyi bıçakladılar. İkisi yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Bu kişilerin bize karşı hırsları vardı. Babam 30, ben 10 sene muhtarlık yaptım burada” dedi.

Daha önce çok kez münakaşa yaşadık

40 sene boyunca kimseye bir kötülüklerinin dokunmadığını vurgulayan Akgül, yaklaşık 250 kişinin saldırdığını vurguladı. Çocuklarına küfür ettiklerini ve onların da karşılık verdiğini anlatan Akgül, “O sırada ben oy sayımı için içerideydin. Bağırma seslerini duydum ve dışarı çıktım. Çocuklarımı oradan uzaklaştırmak isterken arkamdan bıçaklandım. Hastaneye gittiğimde bilincim kapalıydı. Bu grupla daha önce çok kez münakaşa yaşadık. Uzak durmaya çalışıyorduk birbirimizden” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)