Balıkçılığı bıraksa da kedilerden kopamadı

Tekirdağ'da ikamet eden 59 yaşındaki Erdal Coşkunçay, balıkçılığı bıraksa da barınakta 40 senedir beslediği kedilerden kopamıyor.

YAŞAM 29.01.2024, 00:32 29.01.2024, 18:12
Balıkçılığı bıraksa da kedilerden kopamadı

Tekirdağ'da, 19 yaşında babasıyla balıkçılığa başlayan Erdal Coşkunçay, denizden dönüşlerinde Süleymanpaşa Balıkçı Barınağı'ndaki kedileri de beslemeye başladı.

Erdal Coşkunçay, balıkçılığı beş sene evvel bırakmasına karşın çok sevdiği kedilerden kopamadı.

Ağ ören balıkçılara yardım etmek için her gün limana gelen Erdal Coşkunçay, yanında getirdiği yiyeceklerle kedileri beslemeye devam ediyor. 



"Babamdan miras kaldı"


Erdal Coşkunçay, kedileri besleme görevinin babasından miras kaldığını dile getirdi.

Barınaktaki kedilerle arkadaş gibi olduklarını kaydeden Coşkunçay, "Elimden geldiğince onları besliyorum. Kedilerin yanı sıra martı ve ördek de besleniyor. Rahmetli babam kedilere bakıyordu, ben de onu örnek aldım ve senelerdir balıkçı barınağında kedileri besliyorum. Kedileri beslemeye sağlığım el verdiğince devam ettireceğim." şeklinde konuştu.



"Yola çıkıp beni bekliyorlar"

Erdal Coşkunçay, kedilerin her gün yol gözlediğini, onları hiç yiyeceksiz bırakmadığını ifade etti.

Hayvan besleyerek huzura erdiğini dile getiren Coşkunçay, şu ifadeleri paylaştı:

"Tekirdağ'da olduğum zaman hiç ihmal etmeden her gün onları besliyorum. Bizler nasıl yemek gereksinimi duyuyorsak, onların da yemeğe gereksinimi var. Onlarla kardeş, ağabey gibiyiz. Beni gördükleri vakit sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Ben de elimden geldiğince onlara bakıyorum. Barınaktaki arkadaşlar da besliyor. Bazen geç kaldığım vakit kediler yola çıkıp beni bekliyorlar."

Balıkçı Ali Hiçyılmaz ise Coşkunçay'ın kedileri düzenli olarak beslediğini, limanda herkesin hayvanlara sahip çıktığını ifade etti. 

Yorumlar (0)