Antalya şokta! Ünlü tesis yangında kül oldu

Antalya'nın dünyaca ünlü tatil merkezi Olympos'ta Milli Park içindeki 'Kadir'in Ağaç Evleri' adlı konaklama tesisi, dün gece çıkan yangında tamamen kül oldu.

YAŞAM 11.06.2024, 09:53 11.06.2024, 16:32 Buse Önder
Antalya şokta! Ünlü tesis yangında kül oldu

Antalya'da ağaç ev turizminin öncüsü olan Kadir'in Ağaç Evleri'nde dün gece saat 03.00 civarında yangın çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, olay yerine hızla intikal eden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi alevlere müdahale etti.

 Dünyaca ünlü 200 yataklı tesiste çıkan yangın, dört saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Tesiste bulunan müşteriler hızla tahliye edilerek can kaybı önlendi. Yangının ardından tesis sahibi Kadir Kaya büyük şaşkınlık yaşadı.

Daha önce de yaşanmıştı

Bu, Kadir'in Ağaç Evleri'nin yaşadığı ilk felaket değildi. 8 Şubat 2007'de çıkan bir yangında tesis tamamen yanmış, ardından yeniden inşa edilmişti. Ayrıca 2009 yılında Kumluca Olympos'ta meydana gelen sel felaketinde de büyük zarar görmüş, 70 odası hasar almış ve içinde bulunan Öküz Bar tamamen yok olmuştu.

Uluslararası Backpacking camiasında popüler olan ve daha önce TNT Dergisi tarafından yeryüzünün en iyi hosteli seçilen Kadir'in Ağaç Evleri, dünya çapında tanınan bir turizm noktası olarak biliniyordu.

Yorumlar (0)