Alman Matthias'ın Şahin aşkı

Antalya'ya bağlı Kemer ilçesinde 21 senedir ikamet eden Alman Matthias Mendrina'nın 30 yaşındaki Şahin model aracına olan sevgisi görenleri gülümsetiyor.

YAŞAM 21.01.2024, 21:51 22.01.2024, 17:33
Alman Matthias'ın Şahin aşkı

Almanya'nın Dusseldorf şehrinde ikamet eden 53 yaşındaki Mendrina, 1989 ila 2002 seneleri arasında her yaz tatil için ilçeye geldi. Kemer'i çok seven Mendrina, emekli olduktan sonra 2003'te ilçeye yerleşti.



Şahin tercih etti

Yazları deniz kenarında vakit geçirmeyi seven Mendrina, kış mevsiminde de Antalya'daki köyleri gezmek maksadıyla 1994 model TOFAŞ marka Şahin model bir araç satın aldı.

Kemer'de otomobiliyle adeta özdeşleşen Mendrina, aracının da yer aldığı videolarıyla sosyal medya platformlarında gündem oldu.



"Pense ve tornavida ile tüm tamiratı yapılabiliyor"

Türkçe öğrenen ve akıcı bir şekilde konuşabilen Mendrina'nın çok sayıda görüntülenen bir paylaşımındaki, "Ben orijinal Alman. Yan sanayi değilim. Otomobilim çok güzel. Şahin. Polisler beni durduruyor, şaşırıyor fakat otomobil eşek gibi çalışıyor. Her yere gidiyor. 10 numara otomobil. Pense ve tornavida ile tüm tamiratı yapılabiliyor." sözleri seyredenleri gülümsetiyor.



"Çok az akaryakıt tüketiyor"

Kendisine şaşıranlara "Almanya otomotiv devi olabilir fakat ben Şahin model otomobilimi çok seviyorum." diyen Mendrina, basın mensuplarına, aracının tamiratını da genelde kendisinin gerçekleştirdiğini dile getirdi.

"Bir pense ve tornavida verin her yerini tamir edebilirim." diyen Mendrina, ayrıca çok az akaryakıt tüketen otomobilinin ekonomik olduğunu da belirtti.



"Uzun seneler binmeyi düşünüyorum"

Mendrina, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Paylaştığım videolar sayesinde herkes tarafından tanınmaya başladım. Arabamda çok mutluyum. Yalnızca kliması olmadığı için yazın zorluk yaşıyorum. Bu araba bana nostalji yaşatıyor. Ruhuma iyi geliyor. Kolluk kuvvetleri beni durduruyor. Alman olduğumu gördüklerinde şaşırıyorlar ve gülüyorlar. Alman malı araçları istemiyorum. Ben Şahin seviyorum. Uzun seneler binmeyi düşünüyorum."

Yorumlar (0)