AKOM'dan İstanbul'a uyarı: Kuvvetli lodos ve yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre bu akşam İstanbul'da etkisini artıracak lodos, yer yer kısa süreli fırtınaya dönecek. Kentte yarın sabah saatlerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

YAŞAM 18.01.2024, 17:46 Hakan Öksüz
AKOM'dan İstanbul'a uyarı: Kuvvetli lodos ve yağış geliyor!

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, kentte yarın sabah beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış hakkında uyarılarda bulundu. Kuvvetli yağış nedeniyle su baskını, sel ve ulaşımda aksama gibi olumsuzlukların görülebileceği aktarıldı. Yerel dolu yağışının yanı sıra yıldırım ve kuvvetli rüzgar uyarısı da yapıldı.

Cuma sabahı kuvvetli yağış var

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerini kentte yaşayanlara duyuran İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İstanbul'da yarın sabah saatlerinde etkili olacak kuvvetli yağış ve rüzgara karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Saat 21.00'den sonra lodosun hızı artacak

AKOM'un açıklamasına göre İstanbul'da akşam saatleri itibarıyla lodos etkisini artıracak. Saat 21.00'den sonra lodosun hızının saatte 40-80 kilometreye çıkabileceği kaydedildi. Meteoroloji yarın için İstanbul'a sarı kodlu uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)