81 il için kar ve sağanak uyarısı! Günlerce devam edeceği açıklandı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, 81 ilin tamamında yağışlar görüleceği ve kar ve sağanak yağmur şeklinde beklenen yağışların günlerce sürmesi beklendiği kaydedildi.

YAŞAM 13.02.2024, 08:31 Şeyda Gül
81 il için kar ve sağanak uyarısı! Günlerce devam edeceği açıklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 Şubat Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar yerini soğuk havaya bırakmaya başlıyor. 81 ilin tamamında beklenen yağışların, kar ve sağanak yağmur şeklinde günlerce sürmesi öngörülüyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacağı kaydedilen raporda, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Mersin, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği vurgulandı. Ege ve Batı Akdeniz kıyılarının ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Balıkesir çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklenen yağışlara ilişkin yapılan uyarıda, özellikle bu bölgede yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

Çığ tehlikesi uyarısı

İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklendiği vurgulanan raporda, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu açıklandı. Bu sebeple bölgede yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.

Günlerce sürecek

Sağanak yağmur ve kar yağışının Türkiye'nin 81 ilinde etkili olması bekleniyor. Yağışların günlerce süreceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)