4 yaşındaki çocuğun dikkati, annesi ile evcil hayvanlarını kurtardı

Esenyurt'ta bulunan bir apartmanın 2. katında dün yangın çıktı. 4 yaşındaki Rüzgar Dedeman, mutfaktaki annesini uyardı. Küçük çocuğun dikkati, annesi ve kendisiyle birlikte 7 kedi ile 1 köpeğin kurtulmasını sağladı.

YAŞAM 20.01.2024, 09:50 22.01.2024, 09:16 Hakan Öksüz
4 yaşındaki çocuğun dikkati, annesi ile evcil hayvanlarını kurtardı

İstanbul Esenyurt'taki 5 katlı bir binanın 2. katında çıkan yangın, 4 yaşındaki çocuğun dikkati sayesinde faciaya dönüşmedi. Yangın, Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1854. Sokak'ta yer alan bir apartmanda çıktı.

Yangın haberini küçük Rüzgar verdi

Yangın sırasında mutfakta bulunan Serpil Dedeman'ın küçük çocuğu Rüzgar, annesine koşarak yangını haber verdi. Anne Serpil Dedeman, evin içini yoğun dumanın sardığını görünce çocuğunu da alarak dışarı çıktı.

7 kedi ile 1 köpek kurtarıldı

Yangın ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri evde mahsur kalan 7 kedi ile 1 köpeği kurtardı. Yoğun dumandan etkilenen 1 kedi ile 4 kuş kurtarılamadı. Belediye ekipleri, tedavilerini yapmak üzere hayvanları veterinere götürdü.

Serpil Dedeman, panik dolu anlattı şöyle anlattı:

"Çocuk koşarak yanıma geldiğinde arkadan simsiyah dumanların geldiğini gördüm. Panikle içeri gittim, salon simsiyahtı. Koltuk alev almıştı. Bir şeylere yapmaya uğraştım ancak olmayacağını görünce çocuğu da alarak can havliyle dışarı çıktım. O şokla hayvanlar duman içinde kaldı evde."

Yorumlar (0)