2 mahalle 'kuduz' nedeniyle karantinaya alındı

Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamada, köpeklerden alınan numunelerde kuduz tespit edilmesinin ardından 2 mahallede karantina uygulaması başlatıldığı duyuruldu.

YAŞAM 09.06.2024, 17:21 10.06.2024, 09:46 Şeyda Gül
2 mahalle 'kuduz' nedeniyle karantinaya alındı

Şanlıurfa’da 30 Mayıs'ta da kırsal Payamlı Mahallesi’nde 16 yaşındaki Ufuk K. başıboş köpeklerin saldırması sonucu yaralanmıştı. 4 Haziran’da ise Batıkent Mahallesi’nde sokakta yürüyen Mustafa Şahin’e başıboş köpek saldırısına uğramıştı. Kol ve bacağından ısırık darbelerini alan Şahin, Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi.

2 ilçede de karantina uygulaması başlatıldı

Her iki köpekten alınan numunelerde yapılan incelemede kuduz vakası tespit edilmesinin ardından Şanlıurfa Valiliğince Batıkent ile Payamlı Mahallesi'nde karantina uygulaması başlatıldı. Karantina uygulaması başlatılan mahallelerin girişine 'Dikkat kuduz risk bölgesi' yazılı tabela asılarak vatandaşlar dikkat etmeleri konusunda uyarıldı.

Gerekli tedbirler alınacak

Şanlıurfa Valiliği, vatandaşların korkuya kapılarak tedirgin olduğu kuduz vakalarıyla ilgili açıklama yaptı. “30.05.2024 tarihinde Eyyübiye ilçesi Payamlı Mahallesi’nde, 03.06.2024 tarihinde de Eyyübiye ilçesi Batıkent Mahallesi’nde sonradan kuduz olduğu tespit edilen sahipsiz köpekler tarafından 4 vatandaşımızın ısırıldığı anlaşılmıştır” denilen açıklamada incelemeler yapıldığı kaydedildi. Her iki vakada da sahipsiz sokak köpeklerinin kontrol altına alınarak tecrit edildiği ifade edilen açıklamada, vatandaşların ise hiçbir gecikmeye meydan verilmeden tedavilerine başlandığı ve aşılarının yapıldığının tespit edildiği belirtildi. Meydana gelen her iki olaydan sonra Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, İl Tarım Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilgili birimleri tarafından gerekli çalışmaların yapıldığı belirlendiği vurgulanan açıklamada, “Valimiz tarafından, belediyeler ve ilgili kamu kuruluşlarına kuduz vakalarına karşı aşılama çalışmalarının il genelinde bütün sokak hayvanlarını kapsayacak şekilde en kısa sürede tamamlanması ve rehabilitasyon çalışmalarının hızlandırılması talimatı verildi. Ayrıca sokak hayvanları ile ilgili yapılacak bütün çalışmaların mevzuata uygun olarak ve hayvan haklarını ön planda tutan bir yaklaşımla gerçekleştirilmesi istenilmiştir. Sokak hayvanları ve kuduz vakaları ile ilgili bütün gelişmeler ve alınması gereken tedbirler ilgili tüm kuruluşlarla birlikte Valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)