12 yıl sonra pistlere dönen Volkan Işık, yaşadığı kazayı anlattı

12 yıl sonra Ege Rallisi ile pistlere dönen ünlü pilot Volkan Işık, yaptığı kaza sonrası yarış dışı kaldı. "Sanki bir el, aniden çevirdi arabayı." diyen Volkan Işık, yaşadığı kazayı anlattı.

YAŞAM 23.03.2024, 22:47 Hakan Öksüz
12 yıl sonra pistlere dönen Volkan Işık, yaşadığı kazayı anlattı

Ege Rallisi, Muğla'nın Marmaris ilçesinde başladı. Rallinin ikinci günü de tamamlandı. Bayır etabının gerçekleştirildiği ikinci günde 64 ralli aracı ile 20 klasik otomobil yarıştı. Uzunluğu 10 kilometre olan bayır etabında 2 kaza yaşandı. Teknik arıza yaşayan 14 araçla birlikte toplamda 16 aracın yarış dışı kaldığı kaydedildi. 

"Viraja girmeden önce koptu"

Ünlü pilot Volkan Işık, 12 yıl sonra Ege Rallisi ile pistlere döndü. Virajı alamayarak kaza yapan pilot Volkan Işık, "Bir şeye vurmadık, tozdan da uzağım. Viraja girmeden önce koptu. Yani bu şekilde kontrol edilememesi tuhaf, çünkü hızlı da değildim. U dönüşünden çıkmıştım ve dördüncü vitese geçmemiştim." dedi.

"Arabaya suç bulmak istemiyorum ama..."

Arabaya suç bulmak istemediğini ama bir garipliğin olduğunu kaydeden Işık, "Ayar yapamadım, çok savrulduk ilk etapta. Sonra lastik patlattık. Sağ tarafa yapacağımız U'da el frenini biraz fazla tuttum. Çektim ve koptu. Bunlar daha viraja gelemeden oldu. Sanki bir el, aniden çevirdi arabayı. Tamirinin yapılması lazım. En az 1 ay daha pistlerden uzağım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)