12 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi: Çok sayıda ilde okullar tatil edildi

Meteoroloji’den yapılan uyarıda 2 ilde turuncu kodlu uyarı verilirken 10 ilde sarı kodlu uyarıda bulunuldu. Bazı bölgelerde çığ riski bulunduğuna dikkat çekilen uyarının ardından olumsuz hava koşulları sebebiyle 4 ilde okulların tatil edildiği ifade edildi.

YAŞAM 07.02.2024, 08:31 Şeyda Gül
12 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı verildi: Çok sayıda ilde okullar tatil edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Şubat 2024 Çarşamba gününe ilişkin hava tahminlerini açıkladı. Buna göre, Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışı görülmesi bekleniyor. Diğer yerlerin az bulutlu geçeceğini, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısında bulundu.

Buzlanma ve don olayı bekleniyor

Ülkemizin güney ve doğu kesimleri ile batı kıyılarının parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevrelerinin ise yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

4 ilde okullar tatil

Olumsuz hava koşulları sebebiyle Ardahan, Ağrı, Van ve Artvin'in bazı ilçelerinde eğitim ve öğretime 7 Şubat Çarşamba günü ara verildiği kaydedildi.

12 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ardahan ve Artvin'de turuncu 10 ilde sarı kodlu uyarıda bulundu. Sarı kodlu uyarılan iller ise “Ağrı, Bitlis, Hakkari, Rize, Van, Giresun, Kars, Trabzon, Şırnak ve Iğdır” şeklinde sıralandı.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgeleri ile Doğu Karadeniz’in yükseklerinde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)