Voleybolda temsilcilerimizin Avrupa'daki rakipleri netleşti

Voleybolda Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Opet, VakıfBank, Fenerbahçe HDI Sigorta, Galatasaray HDI Sigorta, Halkbank, Ziraat Bankkart, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyespor'un Avrupa kupalarındaki rakipleri netleşti. İşte detaylar...

SPOR 19.07.2023, 16:29 Hakan Öksüz
Voleybolda temsilcilerimizin Avrupa'daki rakipleri netleşti

Voleybolda CEV Şampiyonlar Ligi, Challenge Kupası ile CEV Kupası'nda ter dökecek takımlarımızın rakipleri netleşti. Erkeklerde Halkbank ve Ziraat Bankkart'ın; kadınlarda ise Eczacıbaşı Dynavit, Fenerbahçe Opet ile VakıfBank'ın CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceği hatırlatıldı.

CEV Şampiyonlar Ligi (Kadınlar)

Kadınlarda VakıfBank'ın mücadele edeceği A Grubu'nda Jedintstvo Stara Pazova, Vero Volley Milano ile Volley Mulhouse Alsace takımları yer alıyor. 

Eczacıbaşı Dynavit'in yer aldığı B Grubu'nda Vasas Obuda, Savino Del Bene Scandicci ve Maritza Plovdiv mücadele edecek. 

Fenerbahçe Opet'in bulunduğu C Grubu'nda Calcit Kamnik, Grot Budowlani Lodz ve SC Potsdam, üst tura çıkmak için kozlarını paylaşacak.

CEV Şampiyonlar Ligi (Erkekler)

Erkeklerde Ziraat Bankkart'ın yer aldığı A Grubu'nda Knack Roeselare ve Azoty Kedzierzyn-Kozle'nin yanı sıra ön eleme turundan gelecek 4. takım yarışacak.

Halkbank ise C Grubu'nda bulunuyor. Bu grupta Berlin Recycling Volleys, Sport Lisboa e Benfica ve Gas Sales Bluenergy Piacenza takımları mücadele edecek.

CEV Challenge Kupası (Kadınlar)

Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda son 32 turunda Yunan ekibi ASP Thetis Voula takımı ile eşleşen Nilüfer Belediyesi, üst tura yükselmenin peşinde. 

Galatasaray HDI Sigorta, Balkan Kupası'nı kazanması durumunda Portekiz ekibi Kairos Ponta Delgada ile son 32 turunda karşılaşacak.

CEV Challenge Kupası (Erkekler)

Erkeklerde Bursa Büyükşehir Belediyespor, Balkan Kupası'nı kazanması durumunda Norveç takımı Forde BVK ile son 32 turunda kozlarını paylaşacak.

Galatasaray HDI Sigorta ise Yunan ekibi AOP Kifias Atina ile son 16 turunda karşılaşacak.

CEV Kupası'nda eşleşmeler

Türk Hava Yolları, Kadınlar CEV Kupası'nda Türkiye'nin tek temslcisi olarak son 32 turunda yer almayacak.

Erkeklerde Fenerbahçe HDI Sigorta, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundan gelecek takım ile son 16 turunda karşılaşacak. İlk maç 21-23 Kasım'da deplasmanda, rövanş maçı 28-30 Kasım'da Türkiye'de oynanacak.

Arkas Spor ise Hırvat ekibi Mursa Osijek ile son 32 turunda kozlarını paylaşacak. 24-26 Ekim'de oynanacak ilk maçın ardından tur atlayacak takım, 31 Ekim-2 Kasım'daki rövanş maçında belli olacak.

Yorumlar (0)