Trabzonspor deplasmanı öncesi Galatasaray'da eksikler var

Ligde liderlik yarışı veren Galatasaray, yarın Trabzonspor deplasmanına çıkacak. İki takım da galibiyetten başka bir sonucu kabul etmiyor. İşte Trabzonspor-Galatasaray öncesi son durum...

SPOR 20.01.2024, 13:08 Hakan Öksüz
Trabzonspor deplasmanı öncesi Galatasaray'da eksikler var

Trendyol Süper Lig'de lider Fenerbahçe'yi 2 puan geriden takip eden 51 puanlı Galatasaray, 21. hafta maçında yarın Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak zorlu maçı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek.

Trabzonspor, sahasında puan kaybı istemiyor

Galatasaray'ın rakibi Trabzonspor, topladığı 37 puanla ligin 3. sırasında yer alıyor. Galatasaray ile arasındaki 14 puanlık farklı eritmek isteyen bordo-mavililer, 2 puan gerisindeki Beşiktaş'a geçilmek istemiyor. Abdullah Avcı yönetimindeki Trabzonspor, sahasında kazanarak taraftarını sevindirmek istiyor.

İki takım daha önce 136 kez karşılaştı

Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, liderlik yarışında yara almamak için Trabzonspor karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

İki takım arasında şimdiye dek 136 maç oynandı. Bu maçları 61'ini Galatasaray, 44'ünü Trabzonspor kazandı. Cimbom'un 178 golüne Trabzonspor 152 golle karşılık verdi.

Son 10 maçın istatistiği

İki takım arasındaki son 10 müsabakada Galatasaray'ın üstünlüğü göze çarpıyor. Bu maçlarda Galatasaray'ın 4, Trabzonspor'un 2 kez galip geldiği görülüyor. 4 maç ise eşitlikle sona erdi. 

Ligde oynadığı son 8 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen sarı-kırmızılılar, bu sezonun en az gol yiyen takımı oldu. Cimbom, bu sezon ligde çıktığı 20 maçta sadece 11 gol yedi.

Mauro Icardi idmana çıktı

Galatasaray'da dün yapılan idmanda Mauro Icardi'nin de yer aldığı görüldü. Arjantinli golcünün kafilede yer alması bekleniyor. Cedric Bakambu, Hakim Ziyech ve Sergio Oliveira, Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Davinson Sanchez ve Abdülkerim Bardakcı ise sarı kart sınırında yer alıyor.

Yorumlar (0)