TFF Başkanı Büyükekşi'den Süper Lig için play-off açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yaptığı açıklamada Süper Lig için şu anda play-off sisteminin gündemde olmadığını ifade etti.

SPOR 08.03.2024, 21:10 08.03.2024, 21:14 Şeyda Gül
TFF Başkanı Büyükekşi'den Süper Lig için play-off açıklaması

TFF Riva Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Futbol Federasyonunun ev sahipliği yaptığı toplantı öncesinde federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi, önemli değerlendirmelerde bulundu. Bugün İstanbul'da Avrupa Kulüpler Birliği toplantısına ev sahipliği yaptıklarını ve bundan da büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren TFF Başkanı Büyükekşi, Avrupa kupalarının formatının önümüzdeki sezondan itibaren değiştiğini söyledi. UEFA'nın genel sekreter vekili, Avrupa'daki ve Türkiye'deki kulüplerin yöneticilerinin burada olduğunu kaydeden Büyükekşi, “Onlara sunum yapılacak ve formatı detaylı olarak anlatacaklar” dedi.

İkili ilişkileri sağlamlaştırmak adına son derece faydalı

Türk futbolunun son 2 yılda UEFA ülke puanı sıralamasında 20.'likten 9.'luğa yükseldiğini hatırlatan Büyükekşi, gelecek sezon 5 takımla Avrupa kupalarında mücadele edeceklerini belirtti. “Beş takımımızın olması ülke puanı için çok daha önemli olacak. Ülke puanı sıralamasında 6, 7 ve 8. takımlar arasında çok büyük puan farkı yok. Onları yakalayabiliriz” diyen Büyükekşi, Türkiye'nin burada alacağı pozisyonun son derece önemli olduğunu dile getirdi. Bu toplantı, bundan sonra alacakları pozisyon için de aydınlatıcı olacağını belirten Büyükekşi, “Futbolda en önemli şeylerden biri de yeni ilişkiler geliştirmek. Bu toplantıları, UEFA ve Avrupa kulüplerinin yöneticileriyle ikili ilişkileri sağlamlaştırmak adına son derece faydalı görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Gündemimizde play-off yok

Süper Lig'de şampiyonluk için play-off sisteminin gündemlerinde olmadığını belirten Büyükekşi, şu anda lig şampiyonumuzun Şampiyonlar Ligi'ne, Türkiye Kupası'nı kazanan takımın da Avrupa Ligi'ne katıldığını söyledi. Gelecek sezondan itibaren Türkiye Kupası'nın formatını değiştirdiklerinin bilgisini veren Büyükekşi, kupayı daha heyecanlı bir hale getirdiklerini vurguladı. Hypercube şirketine Süper Lig'de play-off olup olmaması konusunda bir çalışma yaptırdıklarını anlatan Büyükekşi, kulüplerin çıkan play-off şartlarını uygun görmedikleri için de şu an gündemde play-off olmadığını dile getirdi. Hedeflerden birinin de Süper Ligi 18 takıma düşürmek olduğunu kaydeden Büyükekşi, “18 takıma düştükten sonra da play-off olmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu yıl 4 takım, önümüzdeki sezon 4 takım, bir sonraki sezon da 3 takım düşecek ve Süper Lig ideal halini alacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)