Süper Lig’in eski yıldızı tecavüz suçlamasıyla tutuklandı

Brezilyalı eski futbolcu Robinho lakabıyla bilinen Robson de Souza, İtalya'da bir kadına yönelik toplu cinsel saldırı suçundan tutuklandı.

SPOR 22.03.2024, 12:26 23.03.2024, 12:29 Şeyda Gül
Süper Lig’in eski yıldızı tecavüz suçlamasıyla tutuklandı

Brezilya basınında yer alan haberlerde, Robinho lakabıyla bilinen Robson de Souza’nın temyiz başvurusu sonuçlanana kadar tutuklanmasının durdurulması yönündeki talebi reddedildi. Ret kararının ardından Santos şehrindeki evinde federal polis ekipleri tarafından yakalanan 40 yaşındaki Robinho, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

9 yıl hapis cezası almıştı

Robinho, 2013 yılında Milan'da forma giydiği dönemde bir gece kulübünde tecavüz suçuna karışmıştı. Milano'da bir gece kulübünde genç bir kadına yönelik toplu tecavüz suçlamasında adı gelen Robinho, 2017 yılında 9 yıl hapis cezası almıştı.

Robinho'nun aldığı ceza Brezilya’da geçerli oldu

Robinho'nun cezasının onanmasının ardından İtalya Adalet Bakanlığı, 2022 yılında Brezilya'ya iade talebi göndermişti. Brezilya Yüksek Mahkemesi ise Robinho'nun aldığı cezanın ülkede de geçerli olmasına karar vermişti.

Sivasspor ve Başakşehir'de forma giymişti

Kariyerine ülkesinin Santos takımında başlayan Robinho, bir süre Süper Lig ekiplerinden Sivasspor ve Başakşehir'de forma giymişti. Robinho, ayrıca Real Madrid, Manchester City, Milan, Guangzhou Evergrande ve Atletico Mineiro formasında ter dökmüştü.

Sembolik bir ücretle Santos'a transfer olmuştu

Brezilya, anayasa gereği vatandaşlarını başka bir ülkeye iade etmiyor. 2020 yılında geri dönen Robinho, sembolik bir ücretle Santos'a transfer olmuştu.

Yorumlar (0)