Süper Lig'de gol krallığı yarışındaki tek Türk

Süper Lig'in 20 haftası geride kalırken yabancı futbolcuların başı çektiği gol krallığı yarışında Kasımpaşa'nın deneyimli ismi Aytaç Kara mücadelesiyle dikkat çekiyor.

SPOR 16.01.2024, 18:18
Süper Lig'de gol krallığı yarışındaki tek Türk

Ligin 20'nci haftasında Ankaragücü'ne deplasmanda 3-1 mağlup olan lacivert-beyazlıların tek sayısına imza atan 30 yaşındaki orta saha oyuncusu, Süper Lig'de 10'uncu defa ağları havalandırdı.

Fenerbahçeli Edin Dzeko'nun 16 golle önde olduğu yarışta, Aytaç Kara 10 golle dördüncü sırada konumlanıyor. Aytaç, gol krallığı yarışında ilk 10 içinde yer alan yegane Türk oyuncu konumunda bulunuyor.

İlk 10'daki diğer isimler Galatasaraylı Mauro Icardi (12), Pendiksporlu Mame Thiam (11), dokuz golle Trabzonsporlu Paul Onuachu ile Fenerbahçeli Sebastian Szymanski ve sekiz golle Antalyasporlu Adam Buksa, Adana Demirsporlu Mbaye Niang, Sivassporlu Rey Manaj ve Konyasporlu Sokol Cikalleshi oldu.



Aytaç'ın en golcü sezonu

Süper Lig'de geride kalan bölümün en fazla gol mutluluğu yaşayan yerli oyuncusu olarak dikkat çeken Aytaç Kara, lig kariyerindeki en skorer sezonunu geçiriyor.

Ligde 254 müsabakaya çıkan Aytaç, toplamda 35 defa rakip ağları havalandırırken 2023-24, golleriyle de öne çıktığı sezon oldu.

Aytaç Kara, Kasımpaşa formasıyla Süper Lig'de 2022-23 sezonunda üç, 2020-21'de üç, 2019-20'de beş, Bursaspor formasıyla 2018-19 sezonunda altı, Yeni Malatyaspor formasıyla 2017-18'de dört, Trabzonspor formasıyla 2015-16'da bir, Eskişehirspor formasıyla ise 2013-14 sezonunda üç gole imzasını atmıştı.



Hedefini açıkladı

Aytaç Kara, bu sezon ortaya koyduğu performans dolayısıyla çok sevinçli olduğunu ifade ederek, tekrar Türkiye A Milli Futbol Takımı kadrosunda yer almayı amaçladığını dile getirdi. 

Aytaç, "Kasımpaşa'yı en üst sıralara çıkarmak için ben ve takım arkadaşlarım sahada elimizden gelen en iyi mücadeleyi veriyoruz. Asist ve gollerimle takımıma katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Ekstradan yaptığım çalışmalarla her karşılaşmada çok daha iyisini yaptığım için çok sevinçliyim. Hedefim yeniden Türkiye A Milli Futbol Takımı kadrosunda yer almak. Ortaya koyduğum performansla da bunu gösterdiğimi düşünüyorum." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)