Süper kupa maçı öncesi kriz: Galatasaray maça çıkmayacak mı?

Suudi Arabistan’da Türk futbolunun iki devi Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi, şok edici bir kriz patlak verdi.

SPOR 29.12.2023, 15:49 30.12.2023, 15:43 Buse Önder
Süper kupa maçı öncesi kriz: Galatasaray maça çıkmayacak mı?

Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde bugün oynanması planlanan süper kupa maçı öncesi hükümetin Atatürk pankartı ve tişörtü ile İstiklal Marşı'nın maçta yer almasına izin vermemesi üzerine, iki kulüp milli değerlerine sahip çıkarak yasağın kaldırılması için bir araya geldi.

Galatasaray sahaya çıkmayacak

Özellikle İstiklal Marşı'na yapılan kısıtlama üzerine Sarı-kırmızılı ekip, milli marşın okunmaması durumunda maça çıkmayacağını açıkladı. Bu karar, Türk futbolseverleri ve camiaları üzerinde büyük bir hayal kırıklığı yaratırken, Galatasaray Kulübü yetkilileri, Suudi hükümetinden aldıkları bilgiler doğrultusunda, gerekli müdahaleleri yapmak için Türkiye Futbol Federasyonu ile iletişim halinde olduklarını belirtti.

İddiaların doğru olmadığı söylendi

Suudi yetkililer, İstiklal Marşı’nın okutulmayacağı iddialarının doğru olmadığını belirterek, Kral’ın adına konuştuklarını ve Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün yer aldığı pankartla maça çıkılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

 İki kulüp de bu durumdan rahatsızlık duyarken, henüz yetkililerle görüşmeleri sonuçlanmazken, maç saatinin yaklaşmasıyla birlikte gelişmeler heyecanla bekleniyordu.

TFF’den resmi açıklama geldi

Yaşanan gelişmelerle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), resmi açıklama yaparak, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz." ifadelerine yer verdi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, Süper Kupa finali öncesi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile görüşmek üzere bulunduğu bildirilirken, Fenerbahçe ve Galatasaray yetkililerinin yaşanan durumla ilgili görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi.

Şehitler için saygı duruşu gerçekleştirilecek

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek" şeklindeki iddiaların doğru olmadığı vurgulandı.

Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağının açılacağı belirtilirken, ışık şovları ile açılış seremonisi ve şehitler için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunacağı ifade edildi.

Sahaya imzalı forma ile çıkacaklar

Galatasaray’ın resmi sosyal medya hesabı ise, gerçekleşecek karşılaşmaya Gazi Mustafa Kemal imzalı Cumhuriyet’in 100. Yılına özel formaları ile çıkacaklarını duyurdu.

İki ezeli rakip bugün 20.45’de karşı karşıya gelecek ve kazanan takım, 17. Süper Kupa'yı müzesine götürecek.

Yorumlar (0)