PSG'den Şampiyonlar Ligi atağı: İlk hedef Zidane!

Şampiyonlar Ligi'ni bir türlü kazanamayan Fransız devi PSG, teknik direktörünü değiştirerek bu sorunu çözmek istiyor. PSG yönetiminin, daha önce Real Madrid ile bu kupayı 3 kez kazanan Zinedine Zidane'ı göreve getirmek istediği ve anlaşmanın Temmuz ayı başında resmiyet kazanacağı öne sürüldü.

SPOR 12.06.2022, 09:18 12.06.2022, 13:50 Hakan Öksüz
PSG'den Şampiyonlar Ligi atağı: İlk hedef Zidane!

Transferde astronomik harcamalar yapmasına rağmen bir türlü Şampiyonlar Ligi'ni kazanamayan Paris Saint-Germain (PSG), bu sorunu çözmek için teknik direktör arayışına girdi. 

İddialara göre Devler Ligi'nde dikiş tutturamayan Mauricio Pochettino'yu göndermek isteyen PSG yönetimi, onun yerine bu kupayı daha önce defalarca kazanmış bir teknik direktörü getirmeyi düşünüyor.

Temmuz ayı başında anlaşma resmileşebilir

Sportif direktörlük görevine Henrique Antero'yu getirmek isteyen yönetim, teknik direktörlük koltuğuna ise Zinedine Zidane'ı oturtmak istiyor. İspanyol devi Real Madrid ile 3 kez üst üste Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Zidane ile anlaşmak isteyen PSG, imzayı attırmak için gün sayıyor.

İspanyol Mundo Deportivo gazetesi, Fransız ekibi ile Zidane'ın prensip anlaşmasına vardığını iddia etti. Temmuz ayı başında bu anlaşmanın resmiyet kazanacağı öne sürüldü.

"Mbappe yeşil ışık yaktı" iddiası!

PSG ile astronomik bir ücret karşılığında 3 yıllığına anlaşan Fransız futbol yıldızı Kylian Mbappe'nin de bu anlaşmaya sıcak baktığı kaydedildi. Zidane'ın teknik direktörlüğünde PSG ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak isteyen Mbappe'nin, bu transfer için yönetime bizzat baskı yaptığı ileri sürüldü.

Fransa Milli Takımı'nı da çalıştırabilir!

Zidane'ın ismi, Fransa Milli Takımı ile de anılıyor. Kasım-Aralık aylarında Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası sonrası, Didier Deschamps'ın teknik direktörlük görevinden ayrılması bekleniyor. İddialara göre bu ayrılığı bekleyen Zidane, Fransa Milli Takımı'nı yönetmek istiyor.

Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyeri başarılarla dolu

Fransız futbol efsanesi Zidane Zidane; Bordeaux, Juventus ve Real Madrid gibi devlerde top koşturmuştu. Futbolculuk döneminde Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası ve Avrupa Kupası kazanan Zidane, İspanyol devi Real Madrid ile de Şampiyonlar Ligi kupasını havaya kaldırmıştı.

2006 yılında İtalya Milli Takımı ile oynanan maçta Materazzi'ye kafa attıktan sonra kırmızı kart gören Zidane, emekli olduğunu açıklamıştı. Kariyerine teknik direktör olarak devam eden Zidane, Real Madrid ile 2 kez La Liga şampiyonluğu, 3 kez de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı.

Yorumlar (0)