Ordu Milletin resmidir!

Son günlerde göğsümüzü kabartarak büyük başarı elde eden millî sporcularımızın, karşılaşma sonrası bu başarılarına asker selamı göndererek Mehmetçiğimize armağan etmeleri büyük duygular yaşattı.

SPOR 15.10.2019, 09:13 15.10.2019, 10:24
Ordu Milletin resmidir!

Millî takımda cimnastik, boks ve futbolda elde ettiğimiz zaferlerin ardından, sporcularımızın kazandıkları madalyaları ve başarıları Türk ordusuna, Mehmetçiğe ve Türk milletine armağan etmeleri büyük gurur yaşattı.

Millî sporcu İbrahim Çolak, Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka aletinde altın madalya kazanarak cimnastikte büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğu elde eden ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

İbrahim Çolak, 14.933'lük derecesiyle şampiyonluğu elde ederken, cimnastikte büyüklerde altın madalya sahibi olam ilk Türk sporcu olarak oldu.

Millî sporcu madalya töreninin hemen sonrasında "Stuttgart'ta yapılan Dünya Şampiyonası'nda tarihimizin ilk madalyasını kazandım. Aynı zamanda altın madalya. Bunun için çok mutluyum" diyen İbrahim Çolak, "Bu madalyayı şanlı Türk ordumuza, Mehmetçiğimize ve Türk milletine armağan ediyorum" şeklinde bir açıklama yaptı.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda millî sporcu Busenaz Sürmeneli, altın madalyanın sahibi oldu. 

Üç rauntta da sergilediği üstün performansla rakibini mağlup eden Busenaz, podyumun zirvesinde yerini aldı.

Şampiyon olduğu maçın ardından gözyaşlarına hakim olamayan Busenaz Sürmeneli, Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe asker selamı gönderdi. 21 yaşındaki milli sporcu kariyerinde ilk büyükler dünya şampiyonluğunu elde etti.

EURO 2020  Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Takımımız, H Grubu’ndaki 8. maçında Paris deplasmanında Fransa ile karşı karşıya geldi.

Fransızlara 81. dakikada cevap verdiğimiz karşılaşmada sağ kanattan kullandığımız serbest vuruşta arka direkte kafa vuruşunu yapan Kaan Ayhan ile beraberliği yakaladı.

Resim

Golün ardından A Millî Takım oyuncuları Mehmetçik'e selam göndermeyi ihmal etmedi ve gol sevinci olarak Asker Selamı'nı yaptılar. Hatırlanacağı üzere bu selam Avrupa'da gündem olmuş ve Avrupa medyası manipüle edici haberlere malzeme edilmişti.

Resim

Millî futbolcular cevabı yine sahada vererek Asker Selamı ile Mehmetçik'e selam gönderdiler.

Ancak golden sonra verilen Asker Selamı Fransız rejisi tarafından ekranlara yansıtılmadı.

Yorumlar (0)