Milli Takım kadrosundan çıkarılan Can Uzun'dan Montella'ya sitem

A Milli Takım'ın 26 kişilik kadrosunda kendisine yer bulamayan Can Uzun, "Güçlü bir sezon ve iyi performansların ardından şimdi kadroda olamamam beni gerçekten çok hayal kırıklığına uğrattı" sözleriyle sitem etti. 

SPOR 08.06.2024, 15:59 10.06.2024, 09:41 Şeyda Gül
Milli Takım kadrosundan çıkarılan Can Uzun'dan Montella'ya sitem

Başarılı futbolcu Can Uzun, geçtiğimiz sezon Nürnberg ile gösterdiği performansla A Milli Takım'ın geniş kadrosuna çağırılmıştı. Ancak 26 kişilik son kadroya kalamayan Can Uzun, sosyal medya hesabından sitem dolu bir paylaşımda bulundu. Hayal kırıklığı yaşadığını söyleyen Can Uzun, maalesef dün 26 kişilik nihai kadrodan çıkarıldığını söyledi. Birçok güzel görüşmenin ardından çok farklı bir beklentiyle geldiğini anlatan Uzun, tüm kalbi ile Türkiye'yi seçtiğini ve ülkesi için ilk büyük turnuvada oynamayı çok istediğini vurguladı. Güçlü bir sezon ve iyi performansların ardından şimdi kadroda olamamasının gerçekten çok hayal kırıklığına uğrattığını dile getiren Uzun, "Bu kararı anlayamıyorum ama saygı göstereceğim" ifadelerini kullandı. 

Ne mutlu Türk'üm diyene

Kadroya alınmama kararını anlayamadığını ancak buna saygı göstereceğini kaydeden başarılı golcü, şimdi gelecek sezona yoğun bir şekilde hazırlanacağını ifade etti. "Görevim, bundan sonra daha çok çalışmak, yeni kulübümde Bundesliga'da iyi bir sezon geçirmek ve kendimi tekrar kanıtlamak" diyen Uzun, en büyük dileğinin milli takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olması olduğunu söyledi. Takıma şimdi her şeyin en iyisini ve Avrupa Şampiyonası için başarılar dilediğini belirten Uzun, kendisinin de zamanının geleceğini ve 2026 Dünya Kupası'nda yer almak ve oynamak için elinden gelen her şeyi yapacağını vurguladı. Bunun kendisi için bir hedef olduğunu aktaran Uzun, "Türkiye'ye verdiğim sözü tutacağım. Kalbim attıkça: Ne mutlu Türk'üm diyene! Ülkeme başarılı bir Avrupa Şampiyonası diliyorum! Haydi Türkiye" şeklinde konuştu.

Tercihini Türkiye'den yana kullanmıştı

Almanya İkinci Futbol Ligi ekiplerinden Nürnberg'de geçen sezon tüm kulvarlarda 19 gole imza atan Can Uzun, 4 de asist yaptı. Gelecek sezon 10 milyon euro karşılığında Eintracht Frankfurt'ta transfer olacağı iddia edilen 18 yşaındaki genç yıldız adayı, Almanya'dan teklif alamasına rağmen tercihini Türkiye'den yana kullanmıştı.

Yorumlar (0)