İzmir derbisi davasında şok karar! Avukatı çağrı yaptı, mahkeme ‘Hayır’ dedi

İzmir'de Göztepe ve Altay arasındaki derbide yaşanan olaylara ilişkin davada, tutuksuz sanıkların 'maç seyir yasağı' talebi reddedildi, tutuklu sanığın duruşması ise ertelendi.

SPOR 30.01.2024, 17:43 Buse Önder
İzmir derbisi davasında şok karar! Avukatı çağrı yaptı, mahkeme ‘Hayır’ dedi

Spor Toto 1'inci Lig ekipleri Göztepe ve Altay arasındaki derbinin 27 Kasım 2022'deki karşılaşması, tribün olayları nedeniyle tatil edilmişti. Altay tribünlerinden atılan işaret fişeği sonucu Göztepeli taraftar Mehmet Çakır'ın yaralanması ve sahaya atlayan bir kişinin Altay kalecisine saldırması üzerine başlatılan soruşturma neticesinde, 23 kişi hakkında dava açıldı.

23 yıla kadar hapsi istendi

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Altay tribünlerinden atılan işaret fişeğiyle Mehmet Çakır'ın yaralanmasına karıştığı belirlenen Furkan Ersanlı ve diğer sanıklar hakkında ciddi suçlamalar yer aldı.

Özellikle Furkan Ersanlı'nın, Göztepe tribünlerine planlı ve kararlı bir şekilde işaret fişeğini ateşleyerek 'Kasten öldürmeye teşebbüs', 'Tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak', 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından dolayı 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Her iki takım da mağlup sayıldı

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıkların duruşmasını erteleyerek, Mehmet Çakır'ın adli tıp raporunun beklenmesine ve soruşturmanın derinleştirilmesine karar verdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ise olaylar sebebiyle her iki takımı da hükmen mağlup saydı.

Maç seyir yasağı kaldırılmadı

Duruşmaya katılan tutuksuz sanıkların avukatları, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a göre uygulanan 'maç seyir yasağı'nın kaldırılması talebinde bulundu. Ancak mahkeme, bu talepleri reddederek mevcut tedbirin devamına karar verdi.

Tutuklu sanık Furkan Ersanlı'nın avukatı, müvekkilinin doğrudan kastla hareket etmediğini ve tutukluluk süresinin 15 ayı aştığını belirterek, tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Ancak mahkeme, bu talepleri de reddederek Furkan Ersanlı'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma yeniden ertelendi

Mahkeme başkanı, yaralanan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ın adli tıp kurumuna sevk edilmesine rağmen kati raporun henüz dönmemesi nedeniyle raporun beklenmesine ve Furkan Ersanlı'nın tutukluluğunun devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)