İsmail Kartal “Taraftarlar bunları bilmiyor” diyerek açıkladı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yaptığı açıklamada “Bazı sakat oyuncularım var. Taraftarlarımız, kamuoyu bunları bilmiyor” dedi.

SPOR 12.04.2024, 01:56 12.04.2024, 03:07 Şeyda Gül
İsmail Kartal “Taraftarlar bunları bilmiyor” diyerek açıkladı

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımına deplasmanda 3-2 mağlup olmasının ardından açıklamalarda bulunan teknik adam İsmail Kartal, “Sonuçta bugün buraya biz avantajlı bir skor elde etmek, hatta kazanmak için geldik. Oyuna iyi başladık” dedi.

Basit goller yedik

“Sonuçta bugün buraya biz avantajlı bir skor elde etmek, hatta kazanmak için geldik. Oyuna iyi başladık. İlk 6-7 dakikada 2 pozisyonumuz vardı. Değerlendiremedik” diyen Kartal, ilk yarı sonuna doğru oyun kontrolünün sarı-lacivertli oyuncularda olmasına rağmen basit goller yediklerini söyledi. Soyunma odasında bu maçı çevirebileceklerini söylediklerini anlatan Kartal, bazı konuşmalar yaptıklarını vurguladı. “3. golü yedik, basit bir goldü, kendi hatamızdı. Buna rağmen oyunu bırakmadık” diyen Kartal, risk alarak değişiklikler yaptıklarını vurguladı. 3-3, hatta 4-3 bile kazanabileceklerini vurgulayan Kartal, sonuçta bugün belki mağlup olarak değil en kötü beraberlikle veya maçı kazanarak dönmek istediklerini vurguladı. Kartal, “3-0'dan 3-2'ye dönmek de güzel, reaksiyon verdik. İstanbul'da taraftarımızla birlikte turu geçeriz” şeklinde konuştu.

Taraftarlarımız bunları bilmiyor

Bazı sakat oyuncuların olduğunu ve taraftarların ve kamuoyunun bunları bilmediğini anlatan Kartal, oyuncularla yaşayanın kendisi olduğunu vurguladı. “Yüzde 100 hazır değiller. Parça parça önümüzdeki maçlara en ideal şekilde sakatlanmadan sezonu bitirebilmek adına plan yaptık. Yoğun fikstürümüz var” diyen Kartal, 3 günde 1 maç oynadıklarını aktardı. 60. dakikada risk aldığını belirten Kartal, “Mecburdum. Bu bölümden sonra ortaya koyduğumuz reaksiyon güzeldi” ifadelerini kullandı.

Hasarlı bir şekilde maçı tamamladık

“Oosterwolde'de inşallah büyük bir şey yoktur. Kontrollerden sonra belli olacak” ifadelerini kullanan Kartal, Tadic'te bir şey olmadığını söyledi. Hasarlı bir şekilde maçı tamamladıklarını belirten Kartal, “Gönül ister ki oyuncularım maçları sağlıklı şekilde bitirsin. Maalesef şanssızlık yaşıyoruz. İnşallah bu maçta bunu sonlandırmış oluruz” dedi.

Taraftarların beklentilerini biliyorum

Taraftarların beklentilerini bildiğini savunan Kartal, kendisinin de beklentilerinin taraftarlar gibi olduğunu savundu. Güçlü karakterli oyuncuları olduğunu anlatan Kartal, hangi şartlarda olursa olsun nerede olursa olsun herkese gösterdiklerini dile getirdi. Kartal, “Son Adana Demirspor maçında 1 tane sağlam oyuncum vardı. Sakat oyuncular için doktorlar 15-20 dakika oynayabilir dediler. Ben risk aldım ve 60'tan sonra oyuna aldım. Oyuncularımın sağlıklı bitirebilmeleri gayet güzel oldu. Önümüze bakacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)