Galatasaraylı teknik direktör rekorunu kırmaya hazırlanıyor

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Süper Lig maçlarında şampiyonluğa ulaştı ve iç sahada birçok rekora imza attı. Lucescu'nun 18 maçlık rekorunu kırmak için Hatayspor maçını bekliyor.

SPOR 30.03.2024, 16:41 31.03.2024, 16:49 Melina Ay
Galatasaraylı teknik direktör rekorunu kırmaya hazırlanıyor

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında 2 Nisan Salı günü Atakaş Hatayspor'u konuk edecek. Teknik direktör Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımın başında iç sahada üst üste kazanma rekorunu kırmak istiyor.

Geçen sezon göreve başlayan Okan Buruk, sarı-kırmızılı takımı yöneterek büyük bir başarı elde etti. İlk sezonunda Süper Lig şampiyonluğuna ulaşan Buruk, takımını zirveye taşıyarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca, geride kalan sürede birçok rekora da imza atan Buruk, futbol camiasının takdirini kazandı.

18 maçtan galibiyetle ayrıldı

Galatasaray'ın başarılı teknik direktörü Okan Buruk, Süper Lig'de önemli bir rekora imza attı. Geçen sezondan bu yana takımıyla iç sahada oynadığı son 18 maçtan galibiyetle ayrılan Buruk, bu sezonki 15 iç saha karşılaşmasını da kazanarak etkileyici bir seri yakaladı. Bu serideki 14. galibiyetinde, Gündüz Kılıç'ın Galatasaray'ın başında evinde üst üste en çok maç kazanan Türk teknik adam rekoruna ortak oldu.

Sonrasında bu rekoru geliştirerek, Mircea Lucescu'nun 18 maçlık iç saha galibiyet rekoruna da ortak olan Buruk, kariyerindeki bu önemli adımla Galatasaray'ın iç saha performansındaki üstünlüğünü bir kez daha kanıtlamış oldu. Bu başarı, Okan Buruk'un teknik direktörlük kariyerindeki yükselişini ve Galatasaray'ın ligin en güçlü takımlarından biri olarak konumunu pekiştirdiğini gösteriyor.

Rekoru geçmesi için yeniden galibiyete ihtiyacı var

Galatasaray'ın başında görev yapan tecrübeli teknik adam Okan Buruk, Mayıs 2001-Mayıs 2002 döneminde Mircea Lucescu tarafından elde edilen 18 maçlık iç saha galibiyet rekorunu geçme şansı yakaladı. Lucescu'nun bu rekorunu geride bırakmak için Hatayspor mücadelesinden galibiyetle ayrılması gerekiyor.

Resmi maçlarda yeni rekora imza attı

Sarı-kırmızılı ekip, Okan Buruk'un yönetiminde Süper Lig tarihinde görülmemiş bir başarıya imza attı. Geçen sezon 12 ile 25. haftalar arasındaki 14 maçı (biri hükmen) kazanarak, Galatasaray, Beşiktaş'a ait olan ve 63 yıldır geçilemeyen üst üste kazanma rekorunu kırdı. Okan Buruk'un liderliğindeki takım ayrıca, resmi maçlarda üst üste 17 galibiyet alarak bu alanda da yeni bir rekora imza attı.

Galatasaray'ın başında görev yapan Okan Buruk, geçen sezon 36 müsabakada 28 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Bu sezon ise 30. haftası tamamlanan ligde 26 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti.

Süper Lig'de 62 maçtan 50’sini galibiyetle sonuçlandıran Buruk, galibiyete en hızlı ulaşan teknik adam oldu.

Yorumlar (0)