Galatasaray, Prag deplasmanına çıkıyor! İki takımda da üçer eksik var

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın Sparta Prag ile deplasmanda karşılaşacak. Kritik maç öncesi iki takımda da üçer eksik var. İşte kritik maç öncesi son detaylar...

SPOR 21.02.2024, 11:15 Hakan Öksüz
Galatasaray, Prag deplasmanına çıkıyor! İki takımda da üçer eksik var

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında sahasında ağırladığı Çekya ekibi Sparta Prag'ı 3-2 yenen Galatasaray, yarın deplasmanda tur arayacak. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, saat 23.00'te başlayacak maçta beraberlik ya da galibiyet alması durumunda son 16 turuna yükselecek. Mücadelede İngiliz hakem Anthony Taylor düdük çalacak.

Galatasaray'a beraberlik yetiyor

Cimbom'un tek farklı mağlubiyeti halinde 30 dakikalık uzatma bölümüne geçilecek. Çıktığı son 10 resmi maçı kazanan Galatasaray, Sparta Prag'ı da yenerek seriyi sürdürmek istiyor. Sarı-kırmızılılara tur atlamak için beraberlik yetiyor.

Galatasaray'ın Avrupa karnesi

Galatasaray ve Sparta Prag, Avrupa kupalarındaki daha önce 5 defa karşılaştı. Bu maçların ikisini Galatasaray, ikisini Sparta Prag kazandı. Avrupa kupalarında çıktığı 315 müsabakada 113 kez galip gelen Cimbom, 118 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip filelere 426 gol gönderen Galatasaray, 468 gol yedi.

Daha önce UEFA Kupası ismiyle düzenlenen UEFA Avrupa Ligi'nde toplamda 93 maça çıkan Galatasaray'ın 37 galibiyeti var. Cimbom, bu turnuvada çıktığı 25 maçtan ise mağlubiyetle ayrıldı.

Sparta Prag'da 3 eksik 

Zorlu karşılaşma öncesi Çekya ekibi Sparta Prag'da 3 eksik var. Ladislav Krejci, Veljko Birmancevic ve Matej Rynes'in kart cezaları nedeniyle yarın akşamki maçta oynayamayacağı kaydedildi. 

Galatasaray'da da 3 oyuncu forma giyemeyecek

Galatasaray'da 3 eksik bulunuyor. Stoper Victor Nelsson'un yanı sıra Serge Aurier ve Hakim Ziyech, Sparta Prag karşısında sahaya çıkamayacak. Arjantinli Mauro Icardi, bu maçta da Galatasaray'ın gol umudu olacak. 

Yorumlar (0)