Fenerbahçe camiası, efsane başkan Tahsin Kaya'yı uğurladı

87 yaşında hayatını kaybeden Fenerbahçe'nin efsane başkanı Tahsin Kaya için Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde tören düzenlendi.

SPOR 11.03.2024, 15:08 12.03.2024, 17:43 Buse Önder
Fenerbahçe camiası, efsane başkan Tahsin Kaya'yı uğurladı

İstanbul, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlenen törenle efsane başkan Tahsin Kaya, Fenerbahçe camiası tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Törene Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulüp yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, eski sporcular, Tahsin Kaya'nın ailesi ve sevenleri katıldı.

‘Fenerbahçe için var olanların ta kendisiydi’

Başkan Ali Koç, törende yaptığı konuşmada Tahsin Kaya'nın büyük bir Fenerbahçeli olarak, kulübe sağladığı büyük hizmetlerle camianın minnettarlığını kazandığını vurguladı.

Koç, "Başkan Tahsin Kaya dediğin zaman akla gelen bu muhteşem 103 golle şampiyonluk sezonumuz. Ve o günden bugüne kadar kırılamayan rekor. 1989'un efsane şampiyonluğunun başkanı, 103 gollü efsane şampiyonlarımızın mimarlarından. Fenerbahçe'yle var olanlardan değil, Fenerbahçe için var olanların ta kendisiydi" ifadelerini kullandı.

‘Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı’

Koç, Tahsin Kaya'nın kulübe olan katkılarını ve desteğini vurgulayarak, "Saygılı ve saygın, Fenerbahçe'yi en iyi şekilde temsil eden beyefendi bir insandı. Kendini hiçbir zaman öne çıkarmaya çalışmadı ama desteğiyle her zaman her ihtiyacımız olduğunda yanı başımızdaydı. Özellikle en kötü günlerimizde hep yanımızda oldu. Akil insan gibi davrandı. Yeri geldi yol gösterdi, yeri geldi ağabeylik yaptı, yeri geldi moral verdi. Hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı" diye konuştu.

Törene Uğur Dündar da katıldı

Törene katılan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar da Tahsin Kaya'nın 103 golle şampiyonluk yaşanan efsane sezonun başkanı olarak tarihe geçtiğini belirtti. Dündar, Tahsin Kaya'nın hem başkanlık yönünü hem de iş hayatındaki başarısını anlatarak, "Bir defa çok yardımsever ve hayırsever bir insandı. Ve bunun bilinmesini hiçbir zaman istemezdi" şeklinde konuştu.

Tahsin Kaya'nın cenazesi törenin ardından Geyve ilçesinde bulunan Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Yorumlar (0)