Bükreş'te 3 milli güreşçimiz finale çıktı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda mücadele eden 3 güreşçimiz, finale yükseldi. 2 milli güreşçimiz ise rakiplerine yenilerek turnuvaya veda etti.

SPOR 13.02.2024, 00:14 13.02.2024, 14:24 Hakan Öksüz
Bükreş'te 3 milli güreşçimiz finale çıktı

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçiler minderde ter döktü. 87 kiloda mindere Ali Cengiz, sırasıyla Yoan Dimitrov, Alex Kesidis ve Kiryl Maslevich'i yenerek finale çıktı.

Yunus Emre Başar, adını finale yazdırdı

Yunus Emre Başar, 77 kiloda Fransız İbrahim Mahmoud Hassan Ghanem'i 3-1'lik skorla geçerek ikinci turda Gürcü Iuri Lomadze ile eşleşti. Lomadze'yi 5-1 yendikten sonra çeyrek finalde Stoyan Kubakov'u, yarı finalde de Antonio Kamenjasevic'i mağlup eden Yunus Emre Başar, finale yükseldi.

Rıza Kayaalp finalde

130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp, Norveçli Oscar Marvik karşısında 9-0 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Daha sonra sırasıyla David Ovasapyan ile Beka Kandelaki'yi mağlup eden Kayaalp, finale çıkan 3. milli güreşçimiz oldu.

2 güreşçimiz elendi

Avusturyalı Aker Schmid'i ikinci turda 5-1'lik skorla geçen Enes Başar, 63 kiloda mindere çıktı. Rus Anvar Allakhyarov ile çeyrek finalde karşılaşan Başar, turnuvaya havlu attı. 55 kiloda mücadele eden Adem Burak Uzun ise Ermeni Manvel Khachatryan'a yenildi.

Yorumlar (0)